KIJEV ĆE UNIŠTITI MOSKVU: Stiglo ozbiljno upozorenje, EVO ŠTA KAŽU GLAVEŠINE
Marija Zaharova, Foto: AP / Youtube printscreen

provokacija

KIJEV ĆE UNIŠTITI MOSKVU: Stiglo ozbiljno upozorenje, EVO ŠTA KAŽU GLAVEŠINE

Moskva poziva da se ovo spreči

Objavljeno:

Ukrajina priprema provokacije na Krimu 3. maja, saopštilo je Ministarstvo inostranih poslova Rusije.

- Za 3. maj se priprema nova provokacija – takozvani "Marš na Krim". Njegovi organizatori iz sastava takozvanog "Medžlisa krimsko-tatarskog naroda" (u Rusiji proglašena ekstremističkom organizacijom) nameravaju da se probiju na poluostrvo preko državne granice Rusije - rekla je potparolka MIP Rusije, Marija Zaharova, na brifingu.

Moskva poziva da se ovo spreči.

- Eskalacijom situacije oko Krimskog poluostrva EU nastavlja antihumanitarnu praksu vizne diskriminacije stanovnika Krima koja je u suprotnosti, ne samo sa ključnim međunarodnom standardima u sferi ljudskih prava, već i sa nizom osnovnih dokumanata same EU - dodala je ona.

Ranije je bivši poslanik Vrhovne rade i preddsednik organizacije "Medžlis krimsko-tatarskog naroda", Refet Čubarov, rekao ukrajinskoj televiziji "Peti kanal" da njegove pristalice nameravaju da pređu granicu sa Krimom na prelazu "Čongar" početkom maja.

Po njegoim rečima, u maršu na poluostrvo će u prvim redovima pešačiti članovi organizacije, narodni poslanici i "zapadni partneri". On nije isključio ni nasilni prelazak granice.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.