FRANCUSKA POLICIJA SVE VAN KARANTINA TUČE BEZ ZADRŠKE: Oborili i maloletnicu, a to nije najgore (VIDEO)
Policajci prekomerno upotrebljavaju silu, Foto: Twitter printscreen

policijska brutalnost

FRANCUSKA POLICIJA SVE VAN KARANTINA TUČE BEZ ZADRŠKE: Oborili i maloletnicu, a to nije najgore (VIDEO)

Niz video snimaka na društvenim mrežama pokazuje kako policajci krše osnovna pravila postupanja i zdravstvene mere

Objavljeno:

Francuska policija je možda postupala van okvira svojih ovlašćenja u obezbeđivanju karantina u zemlji- pošto se žalbe na njihovo agresivno ponašanje gomilaju.

Oni su trenutno prvi na braniku u "ratu" protiv Covid-19, naplaćujući kazne od 138 evra svakome koga uhvate na ulici bez važećih dozvola.

Niz video snimaka na društvenim mrežama pokazuje kako policajci krše osnovna pravila postupanja i zdravstvene mere uz mogućnost da tako prošire bolest nakon što su, juče, izdali kazne u vrednosti od 538.000 evra.

Benoa Baret, državni sekretar Alijanse policijskog sindikata, rekao je danas:

- Pozicija alijanse je jasna, ako naše kolege nisu bezbedne, zahtevaće da budu povučeni. Iza svakog policajca ostaju, majka, otac, brat- imate pravo da budede policajac a ne da postanete onaj ko širi paniku.

U Francuskoj je trenutno angažovano oko 100.000 policajaca i pripadnika žandarmerije u svrhu sprovođenja karantina koji je stupio na snagu u utorak.

Neki policajci optuženi su da su diskriminisali pripadnike etničkih manjina koji nemaju adekvatne papire u većim gradovima poput Pariza.

Više njih iz RBK (Republičke kompanije za bezbednost) našli su se na udaru kritičara kada su u, juče, na zemlju oborili sedamnaestogodišnju devojčicu u prisustvu njene majke.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Daily Mail)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.