I U REPUBLICI SRPSKOJ ZARAŽENO DETE, JEDNA MAKEDONKA SE BORI ZA ŽIVOT: Ovako sada izgleda PRESEK STANJA u regionu!
Ilustracija, Foto: EPA/IAN LANGSDON

borba sa zarazom

I U REPUBLICI SRPSKOJ ZARAŽENO DETE, JEDNA MAKEDONKA SE BORI ZA ŽIVOT: Ovako sada izgleda PRESEK STANJA u regionu!

Brojke nisu dobre

Objavljeno:

U Republici Srpskoj potvrđena su dva nova slučaja zaraze virusom korona, čime se broj obolelih povećao na deset, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Srpske.

-Reč je o detetu i osobi mlađe životne dobi, iz bliskog kontakta sa juče potvrđenim slučajem muškarca i njegove supruge, a koji su imali bliski kontakt sa osobom kod koje je potvrđen virus korona u Sloveniji- navedeno je u saopštenju.

Dodaje se da se osobe osećaju dobro, da se nalaze se u kućnoj izolaciji, kao i da će lekari Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja Banjaluka pratiti njihovo zdravstveno stanje.

Od ukupno deset zaraženih korona virusom u RS, dve osobe se nalaze na Klinici za infektivne bolesti u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srspke, a osam osoba se nalazi u kućnoj izolaciji. Svi pacijenti se osećaju dobro i nijedan nije vitalno ugrožen.

Iz Ministarstva zdravlja saopšteno je da je pod zdravstvenim nadzorom 488 osoba, koje su doputovale iz područja zahvaćenih virusom, a da je nadzor završen kod 132 osobe.

U Severnoj Makedoniji registrovana su četiri nova slučaja zaraženih koronavirusom, potvrdio je danas makedonski ministar zdravlja Venko Filipče, a prenosi Plusinfo.

U mestima Debar i Centar Župa će biti proglašeno krizno stanje.

- Pogoršava se stanje prve pacijentkinje iz Debra. Ona je na granici da bude stavljena na aparat za disanje - rekao je Filipče.

Testirane su 24 osobe iz Debarskog okruga, deset je imalo simptome, a četiri su pozitivne i biće hospitalizovane.

Iz prve izolovane grupe u toj zemlji, u kojoj je 21 osoba, a koje su sve bile saputnice prve zaražene virusom Kovid-19 u Severnoj Makedoniji, do sada se ni kod koga nisu pokazali simptomi.

- Ima još jedan sumnjiv pacijent koji je došao preko skopskog aerodroma iz Nemačke i koji ima lako povećanu temperaturu. On je izolovan, kao i putnici, koji su bili oko njega - rekao je Filipče.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.