MAKRON SE ODLUČIO NA 1 DRASTIČNU MERU ZBOG KORONAVIRUSA! Nakon premišljanja, PRELOMIO JE!
Emanuel Makron, Foto: Beta/Milan Obradović

PALA ODLUKA

MAKRON SE ODLUČIO NA 1 DRASTIČNU MERU ZBOG KORONAVIRUSA! Nakon premišljanja, PRELOMIO JE!

On je juče u televizijskom obraćanju ocenio da je epidemija korona virusa najveća kriza po javno zdravlje u poslednjih sto godina...

Objavljeno:

Od ponedeljka će u Francuskoj biti zatvoreni svi vrtići, škole i univerziteti kako bi se suzbilo širenje korona virusa, najavio je francuski predsednik Emanuel Makron.

On je juče u televizijskom obraćanju ocenio da je epidemija korona virusa najveća kriza po javno zdravlje u poslednjih sto godina.

Takođe je pozvao poslodavce da dozvole zaposlenima da rade od kuće, a starije građane i ljude sa zdravstvenim problemima da ostanu u svojim domovima.

Makron je, međutim, rekao da će se opštinski izbori zakazani za ovaj vikend, održati, prenosi Rojters.

Kako bi se ublažile ekonomske posledice virusa, država će plaćati zaradu ljudima koji su primorani da prestanu da rade, a poslodavci neće morati da plate porez u martu.

Makron je s druge strane napomenuo da su najnovije mere Evropske centralne banke za podršku ekonomiji nedovoljne i najavio da će sa evropskim partnerima raditi na izradi većeg paketa za oživljavanje privrede "bez obzira koliko to košta".

Aludirajući na odluku predsednika SAD o obustavi putovanja u Ameriku, Makron je rekao da "nacionalizam nije odgovor na virus".

Bolest ne poznaje nacionalnost i ako granice države budu morale da se zatvore, to će biti samo u slučaju da je od suštinskog znacaja i u koordinaciji sa ostatkom Evrope, dodao je.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.