UMIRALI SU JEDNO ZA DRUGIM: Sudbina DVA BRAČNA PARA bila je CRNA, deca nisu mogla da se oproste od njih...
Italija broji žrtve...., Foto: AP / Facebook printscreen

koronavirus odnosi živote italijana

UMIRALI SU JEDNO ZA DRUGIM: Sudbina DVA BRAČNA PARA bila je CRNA, deca nisu mogla da se oproste od njih...

Svi su preminuli u razmaku od nekoliko sati od koronavirusa, razdvojeni od svojih porodica

Objavljeno: 15:11h

Dve tragične priče ovih su dana potresle Italiju, a reč je o dva starija bračna para.

Svi su preminuli u razmaku od nekoliko sati od koronavirusa, razdvojeni od svojih porodica.

Bračni par Alberto (81) i Antonieta (79) Fioriani umrli su od koronavirusa u bolnici Krema u Lodignanu. Suprug Alberto umro je subotu veče, a njegova supruga Antonieta samo nekoliko sati kasnije, u nedelju ujutro.

Par je proveo nekoliko decenija zajedničkog bračnog života, a za njima ostaju tri ćerke i pet unuka. Celi svoj život živeli su i radili u mestu Guardamiglio u Lodignanu.

- Prvi su se simptomi pojavili prošli četvrtak, no izostala je visoka temperaturu. U ponedeljak se situacija pogoršala. Otac je bio hospitalizovan i testiran pozitivno na Covid-19, dok je majka bila hospitalizovana i testirana dva dana kasnije - ispričala je njihova kći Sabrina za Il Cittadino di Lodi, te dodala:

- Najgore je to što ih nismo mogli videti, samo čuti preko telefona. Da je završilo kobno samo za jednog od njih, mislim da bi bol za drugoga bila preteška, kao što je sada za mene i moje sestre - rekla je.

Severa Beloti (82) i Luiđi Carara (86) u braku su bili 60 godina, a zadnjih sedam dana života proveli su zaraženi koronavirusom zatvoreni u zajedničkom domu u Albinu u provinciji Bergamo. Priču ovog nesrećnog bračnog para ispričao je za Il Corriere della Sera njihov sin Luka ističući kako se nije uspeo ni oprostiti s njima, te upozorio na opasnosti ovog naizgled bezazlenog virusa.

- Istina je da su moji roditelji bili starije životne dobi, no njihovo je zdravstveno stanje bilo i više nego dobro. Ovde se ne radi o običnom gripu, već ozbiljnoj zarazi - rekao je.

- Najveća bol za jednog sina je znati da su ti roditelji bolesni, a da im se ti ne smeš ni približiti i biti uz njih u tim teškim trenucima - nastavio je potresen.

Razvoj bolesti koronavirusom za ovaj bračni par odvio se kao u većini ostalih slučajeva. Osam su se dana mučili s temperaturom od 39 C, a kasnije su bili hospitalizovani.

- Stanje u bolnicama je zabrinjavajuće. Nema slobodnih mesta za pacijente, lekari nastoje napraviti selekciju i dati prednost starijima koji spadaju u rizičniju grupu– ispričao je Luka Karara.

Za sam kraj, Karara ističe kako je stanje u Italiji ozbiljno te poziva sve građane da ostanu u svojim kućama i pridržavaju se preventivnih mera sigurnosti.

- Svoje roditelje nisam video nakon što sam saznao da su zaraženi, njihova su tela odneli na groblje i za par dana će ih kremirati zbog prevelikog broja mrtvih. Svi ponavljaju kako je većina preminulih žrtava starije životne dobi i kako nema mesta panici, no kada se to dogodi nekome u tvojoj porodici onda nikome nije svejedno - istaknuo je.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/24SATA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.