DEVOJČICA JE MISLILA DA IMA BUBULJICU: A onda su usledile STRAŠNE VESTI!
Linden Smit, Foto: Instagram

tuga

DEVOJČICA JE MISLILA DA IMA BUBULJICU: A onda su usledile STRAŠNE VESTI!

Roditelji su bili veoma zabrinuti za nju

Objavljeno:

Linden Smit je sedmogodišnja devojčica koju su prozvali 'heroinom' nakon što je zbog svoje dijagnoze raka odlučila da sakupi novac za istraživanje i lečenje raka kod dece. Na leto 2019. godine, Linden je ponosno pokazala svoj potkožni gnoj roditeljima kojeg je imala na donjem delu leđa, ali to nije bio običan gnoj, prenosi Daily Mail.

Nakon nedelju dana njen gnoj je promenio boju, a njeni zabrinuti roditelji, Dan i Amanda, odveli su je kod lekara koji je rekao da je to samo upaljena urasla dlaka. Dva dana kasnije, natekla je i upalila joj se desna prepona pa su lekari njene uzorke poslali na testiranje. Nakon nekoliko dana, Linden je dijagnostifikovan retki oblik ne-Hodgkinova limfoma. Imala je kancerogeni tumor u grudima i preponama te je morala proći šest intenzivnih hemoterapija i nekoliko meseci da boravi u bolnici.

Linden nije gubila nadu i bila je hrabra. Kada je saznala svoju dijagnozu, samo je pitala svoju majku može li da donira nekoliko dolara za istraživanje dečjeg raka. Iznenadila je svoju porodicu kada je prolazila kroz najteži period svoje bolesti, a ona je odlučila da pravi narukvice koje će prodavati kako bi zaradila Tokom zadnjih šest meseci, Linden je prikupila više od 385 000 kuna za istraživanje o dečjem raku.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Večernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.