POSLE IZJAVE ANGELE MERKEL ZANEMEO CEO SVET: Koronavirusom bi moglo da se zarazi 58 MILIONA NEMACA!
Angela Merkel, Foto: EPA/Hayoung Jeon

epidemija uzima maha

POSLE IZJAVE ANGELE MERKEL ZANEMEO CEO SVET: Koronavirusom bi moglo da se zarazi 58 MILIONA NEMACA!

Kancelarka je nakon toga poručila da će se morati da otkaže još javnih događaja

Objavljeno:

Nemačka kancelarka Angela Merkel je na zatvorenom sastanku u Bundestagu poručila okupljenima da će se u jednom trenutku "60 do 70 posto nemačke populacije zaraziti koronavirusom", piše nemački Bild.

Bild piše da su svi okupljeni nakon te njene izjave zanemeli.

Kancelarka je nakon toga poručila da će se morati da otkaže još javnih događaja, a najavila je i mogućnost odlaganja parlamentarnih sednica. Bild piše i da Merkel nije pozvala na sprovođenje novih i strožih mera za suzbijanje epidemije te ja samo istakla koji scenarijo bi mogao zadesiti državu.

Prilično dramatičnu opservaciju Angele Merkel potvrdio je i ministar zdravlja Jens Spahn koji je rekao da je scenario u kojem bi se zarazilo 60 do 70 posto nemačke populacije (dakle, do 58 miliona ljudi) moguć.

Span je istakao i da bi i u tom slučaju više od 80 posto zaraženih to prebolelo gotovo bez razvijanja bilo kakvih simptoma.

U Nemačkoj je novim koronavirusom trenutno zaraženo više od 1400 osoba, a dosad su potvrđena samo dva smrtna slučaja. Širom sveta zaraženo je više od 118.000 osoba, a više od 4000 njih je preminulo od posledica bolesti.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.