JEZIVO PISMO ITALIJANSKOG LEKARA : Moramo da biramo kome ćemo spasiti život, a oni se žale što ne mogu u teretanu!
Daniel Mačini, Foto: Facebook printscreen

zemlja u krizi

JEZIVO PISMO ITALIJANSKOG LEKARA : Moramo da biramo kome ćemo spasiti život, a oni se žale što ne mogu u teretanu!

"kad vidim nebrigu u odnosu na preporuke ponašanja, kao i ljude koji se i dalje okupljaju žaleći se kako ne mogu ići u teretanu ili ne mogu organizovati fudbalske turnire, hvata me jeza"

Objavljeno:

Dr. Daniel Mačini, hirurg koji radi u bolnici "Humanitas Gavazzeni e Castelli" u Bergamu, na svojem Fejsbuk profilu objavio je pismo u kojemu vrlo realno objašnjava s kakvim se problemima susreću lekari i ostalo medicinsko osoblje u Italiji, odnosno sadašnju situaciju u Italiji.

- Nakon dužeg razmišljanja hoću li i što napisati o ovome što nam se događa, osetio sam da tišina uopšte nije odgovorna. Tako ću pokušati ovo što mi doživljavamo u Bergamu tokom ovih dana pandemije da prenesem ljudima koji nisu uključeni u posao i koji su daleko od naše stvarnosti. Razumem potrebu da se ne stvara panika, ali kad poruka o opasnosti, od onoga što se događa ne dospeva do ljudi, i kad vidim nebrigu u odnosu na preporuke ponašanja, kao i ljude koji se i dalje okupljaju žaleći se kako ne mogu ići u teretanu ili ne mogu organizovati fudbalske turnire, hvata me jeza - napisao je.

- Osoblje je iscrpljeno. Video sam umor na licima koja nisu znala šta je to uprkos ionako napornom radu u bolnici. Video sam solidarnost svih nas. Video sam lekare koji premeštaju krevete i prebacuju pacijente, koji umesto medicinskih sestara primenjuju terapije. Video sam medicinske sestre sa suzama u očima jer ne možemo spasiti sve pacijente. Nema više smena, rasporeda. Društveni život za nas je obustavljen - dodao je italijanski lekar.

Drugi lekar, dr. Kristijano Salaroliji, je za "Corriere della sera", izjavio kako su u bolnici u Bergamu došli u situaciju da moraju da biraju koga će spasiti.

Kako kaže, odlučuje se prema starosti pacijenta, njegovom opštem zdravstvenom stanju i šansama da preživi.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/24sata)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.