MINISTAR KULTURE ZARAŽEN KORONAVIRUSOM! Evo u kakvom se stanju nalazi
Rister je kod kuće u Parizu, Foto: AP, Ilustracija

koronavirus u francuskoj

MINISTAR KULTURE ZARAŽEN KORONAVIRUSOM! Evo u kakvom se stanju nalazi

U Francuskoj je potvrdjeno 1.412 slučajeva korona virusa a 25 je umrlo

Objavljeno:

Francuski ministar kulture Frank Rister zaražen je novim korona virusom, saopštio je danas njegov kabinet navodeći da je on u "dobroj form"i i da se nalazi kod kuće u Parizu.

"Ministar je danas testiran pozitivno" pošto je pokazao simptome, navodi se u saopštenju. Kako se navodi Rister je prošle nedelje proveo više dana u Parlamentu gde je potvrdjeno više slučajeva zaraženih.

Na upit agencije Frans pres služba ministra je navela da su pravila za ministre ista kao i za sve Francuze da treba da sprovode mere predostrožnosti. ; On je kako je rečeno nekoliko dana prošle nedelje bio u Parlamentu, pred komisijom za kulturna pitanja. Posle objave prvih zaraženih u Parlamentu on je rekao da neće učestvovati tokom vikenda u predvidjenim dogadjajima u okviru kampanje za lokalne izbore nedaleko od Pariza.

Pet poslanika i dva člana osoblja francuskog Parlamenta zaražena su korona virusom, od kojih su dva poslanika učestvovala na sastancima komisije za kulturna pitanja.

U Francuskoj je potvrdjeno 1.412 slučajeva korona virusa a 25 je umrlo, od kojih su četiri smrtna slučaja prijavljena danas.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Beta/AFP)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.