SVI SE PITAJU KAKO JE MOGUĆE DA TURSKA NEMA NIJEDAN SLUČAJ KORONAVIRUSA: Da li možda OVO razlog?
Turci vode računa o higijeni, Foto: AP

jedna navika ih spašava

SVI SE PITAJU KAKO JE MOGUĆE DA TURSKA NEMA NIJEDAN SLUČAJ KORONAVIRUSA: Da li možda OVO razlog?

Mnogi se pitaju kako je moguće da Turska i dalje nema zaražene od koronavirusa, a jedan delić odgovora možda se krije u ovom istraživanju

Objavljeno:

Polovina zemaljske kugle pošteđena je zaraze novim koronavirusom prema podacima Svetske zdravstvene organizacije, Instituta "Džon Hopkins", sajta Worldometar.

Među 93 zemlje koje nisu prijavile nijedan slučaj obolelih od virusa COVID-19 je, na primer, i Turska, inače mnogoljudna zemlja, a sada i sa velikim brojem migranata na svojoj teritoriji.

Turska se takođe graniči sa Iranom, u kojem je do sada zabeleženo čak 6,566 slučajeva zaraženih, što možda nije konačan broj jer se ova zemlja našla na udaru optužbi da tačan broj inficiranih zapravo kriju.

Mnogi se pitaju kako je moguće da Turska i dalje nema zaražene od koronavirusa, a jedan delić odgovora možda se krije u ovom istraživanju.

Prema istraživanjima koje je sproveo Galup, Turci su narod koji najviše pere ruke u Evropi, a održavanje pravilne higijene i samo pranje ruku jedna je od osnovnih zaštita protiv koronavirusa.

Pogledajte mapu:

foto: Prontscreen

Na Grenlandu takođe nema inficiranih, a ako poredimo kontinente, najmanje zaraženih je u Africi.

Kad je reč o našem regionu, obolelih nema jedino u Crnoj Gori, dok je u Srbiji zabeležen jedan slučaj.

Što se tiče ostalih zemalja u regionu, u Albaniji su registrovana dva slučaja, u Severnoj Makedoniji i BiH po tri slučaja, Bugarskoj četiri, u Mađarskoj devet, u Hrvatskoj 12, Rumuniji 15, a u Sloveniji 16, navode relavantni sajtovi koji upoređuju zvanične izveštaje ministarstava zdravlja širom sveta.

Stručnjaci i vlasti širom planete užurbano rade na tome da pronađu vakcinu ili lek koji bi pomogao obolelima od korona virusa.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.