ALBANIJA I GRČKA ZATVARAJU ŠKOLE, POLJSKA OTKAZUJE VAŽAN DOGAĐAJ: Ovako se zemlje danas bore protiv KORONAVIRUSA!
Provera putnika u Poljskoj, Foto: AP

NOVE MERE

ALBANIJA I GRČKA ZATVARAJU ŠKOLE, POLJSKA OTKAZUJE VAŽAN DOGAĐAJ: Ovako se zemlje danas bore protiv KORONAVIRUSA!

Virus je svuda

Objavljeno:

Nakon identifkovana dva slučaja obolelih od novog koronavirusa u Albaniji, vlada premijera Edija Rame je na današnjoj vanrednoj sednici odlučila o preduzimanju određenih mera među kojima je obustavljanje nastave u svim školama u naredne dve sedmice.

Rama je nakon sednice vlade rekao da je odlučeno i da se do 3. aprila obustave svi avio-letovi ka severnoj Italiji, kao i da se do tog datuma otkažu sva javna okuljanja.

Marš sećanja na holokaust, koji se svake godine održava na jugu Poljske, odložen je iz straha od širenja koronavirusa, saopštili su danas organizatori.

Svake godine učesnici "Marša živih" šetaju tri kilometara između dva dela bivšeg koncentracionog logora Aušvic-Birkenau, kojim su upravljali nemački nacisti, podseća AP. Predsedavajući organizacionog odbora Šmuel Rozenman kaže da je, nakon konsultacije sa zdravstvenim zvaničnicima, primoran da "teškog srca" saopšti da će ove godine marš biti odložen.

U Poljskoj je, za sada, potvrđeno 11 slučajeva koronavirusa.

U Grčkoj će od danas do 22. marta preventivno biti zatvorene 34 škole, mahom u oblasti Atika, kako bi se sprečilo širenje koronavirusa.

U Grčkoj danas stupaju na snagu i dodatne mere grčke vlade koje predviđaju da naredne četiri nedelje u toj zemlji budu odloženi svi konferencijski događaji, dok će se sportski događaji igrati bez prisustva publike.

Mere stupaju na snagu u trenutku kada su u Grčkoj koronavirusom zaražene ukupno 73 osobe. Juče je potvrđeno sedam novih slučajeva.

Od ukupno 73 zaraženih, njih 58 povezano je sa grupom koja je putovala u Izrael i Egipat. NJih 47 su članovi te grupe, dok je 11 osoba bilo sa njima u kontaktu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.