PROGLAŠENO VANREDNO STANJE ZBOG KORONAVIRUSA! Registrovan 21 novi SLUČAJ!
Prema njegovim rečima, vanredno stanje omogućava ubrzane procedure kupovine opreme protiv virusa kao i dodatno zapošljavanje osoblja, Foto: EPA/ROMAN PILIPEY

nema šale!

PROGLAŠENO VANREDNO STANJE ZBOG KORONAVIRUSA! Registrovan 21 novi SLUČAJ!

Registrovali smo 21 nov slučaj

Objavljeno:

Guverner američke savezne države Njujork Endru Kuomo proglasio je danas vanredno stanje u borbi protiv novog koronavirusa koji nastavlja da se širi sa oko 20 novih slučajeva zaraze u toj državi.

“Registrovali smo 21 nov slučaj, a ukupno je u državi Njujork zaraženo 76 osoba”, rekao je Kuomo i dodao da je deset pacijenata hospitalizovano.

Prema njegovim rečima, vanredno stanje omogućava ubrzane procedure kupovine opreme protiv virusa kao i dodatno zapošljavanje osoblja.

Kuomo je rekao da će borba protiv virusa državu Njujork koštati najverovatnije oko 30 miliona dolara nedeljno.

Guverner je upozorio trgovinske radnje da ne povećavaju cene i dodao da je tokom vanrednog stanja nezakonito sticanje profita na osnovu nestašice nekih proizvoda.

Kuomo koji je nekada bio tužilac rekao je da su mu prenete informacije da se boca asepsola ili drugog sredstva za dezinfekciju prodaje za 80 dolara.

Na saveznom nivou u SAD registrovano je više od 200 zaraženih od kojih je 19 umrlo od virusne upale pluća. Mnogi smrtni slučajevi zabeleženi su u jednom staračkom domu na severozapadu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.