RUSKA NOVINARKA PRETUČENA U PARIZU, PA DOŽIVELA NEPRAVDU: Odmah reagovala ZAHAROVA (VIDEO)
Marija Zaharova osudila je napad, Foto: AP / Youtube printscreen

zločin neće proći nekažnjeno

RUSKA NOVINARKA PRETUČENA U PARIZU, PA DOŽIVELA NEPRAVDU: Odmah reagovala ZAHAROVA (VIDEO)

Parisko tužilaštvo kontradiktorno u svojoj odluci

Objavljeno:

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova izjavila je da odluka pariskog tužilaštva da zatvori slučaj novinarke MIA „Rusija sevodnja“ Viktorije Ivanove, koja je u maju prošle godine prebio policajac tokom nereda u Parizu, krši njena prava.

„Smatramo da odluka, koja je doneta u vezi sa ruskom novinarkom, krši njena prava i principe pravde, neizbežnost kazne za izvršeno krivično delo. Podržavamo težnje ruske novinarke da odgovaraju pred zakonom oni koji su joj naštetili, i ugrozili zdravlje“, izjavila je Zaharova.

Ona je istakla da u Moskvi ovaj slučaj neće proći nezapaženo, i da će poslati sva dokumenta u OEBS i druge međunarodne institucije.

Ivanova je u ponedeljak dobila pismo od tužioca, u kome saopštavaju da nisu uspeli da identifikuju pripadnika specijalnih snaga, koji ju je pretukao.

Dopisnicu novinske agencije RIA Novosti u Parizu Viktoriju Ivanovu, koja je pratila nemire na prvomajskim demonstracijama u glavnom gradu Francuske, policajci su udarili pendrekom. Novinarka se nalazila usred nereda, snimajući dešavanja mobilnim telefonom.

Pripadnici policije, koji su pokušali da rasteraju huligane, počeli su da udaraju pendrecima sve redom. Uprkos činjenici da je dopisnica RIA Novosti imala traku sa natpisom „Pres“ i nalepnicu sa sličnim tekstom na kacigi, policija je počela da je tuče, udarajući je u glavu i po ruci.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.