MRAČNE TAJNE VLADARA DUBAIJA: Njegova ŠESTA SUPRUGA je pobegla i otkrila STRAHOTE koje je uradio svojim ĆERKAMA!
Šeik Muhamed i njegova šesta žena Haia, Foto: EPA/STR

NEMA SLOBODE ZA ŽENE

MRAČNE TAJNE VLADARA DUBAIJA: Njegova ŠESTA SUPRUGA je pobegla i otkrila STRAHOTE koje je uradio svojim ĆERKAMA!

Nakon slušanja opsežnih izjava svedoka, sud je utvrdio da je šeik Muhamed bio odgovoran za otmicu i prisilno vraćanje dve njegove ćerke iz drugog braka

Objavljeno:

Otmica, prisilni povratak, mučenje i kampanja zastrašivanja.

U četvrtak su utvrđene optužbe protiv milijardera, vladara Dubaija, šeika Muhameda Bin Rašida Al-Maktuma, koje je pokrenula njegova bivša supruga, princeza Haia Bint Al-Husein. Ove činjenice su objavljene u nizu presuda Visokog suda u Britaniji.

Nakon veoma važnog slučaja koji je počeo pre osam meseci, sud je objavio presudu o utvrđivanju činjenica (FFJ) u korist princeze Haie koja je prošle godine napustila Dubai, zajedno sa svoje dvoje dece, rekavši prijateljima da se plaši za svoj život.

Šeik Muhemed bezuspešno je pokušavao da presudu sačuva od javnog domena, ali njegova žalba je odbijena nakon što je presuđeno da je slučaj u javnom interesu.

Otkriveno je da vladar Dubaija "nije bio otvoren i iskren prema sudu". U izjavi objavljenoj nakon objavljivanja optužbi, šeik Muhamed je rekao:

- Kao šef vlade nisam bio u mogućnosti da učestvujem u postupku utvrđivanja činjenica na sudu. To je rezultiralo objavljivanjem presude o "utvrđivanju činjenica" koja je neizbežno otkriva samo jednu stranu priče.

Insistirao je da je slučaj privatna stvar.

- Tražim od medija da poštuju privatnost naše dece i ne nameću se njihovim životima u Velikoj Britaniji - rekao je.

Nakon slušanja opsežnih izjava svedoka, sud je utvrdio da je šeik Muhamed bio odgovoran za otmicu i prisilno vraćanje dve njegove ćerke iz drugog braka. Šeika Šamsa je 2000. godine pobegla iz porodičnog imanja u Velikoj Britaniji u Sariju, ali su je potom agenti šeika oteli u Kembridžširu i prisilno se vratili u Dubai gde ostaje u zarobljeništvu.

Zahtev policije Kembridžšira da poseti Dubai kako bi istražio njenu otmicu je odbijen. Šeika Latifa napravila je dva neuspešna pokušaja da pobegne od očeve porodice, 2002. i 2018. U drugom pokušaju oteta je na moru kraj indijske obale i prisilno je vraćena u Dubai, gde ostaje pod kućnim pritvorom.

Sudija je smatrao da su njeni navodi o teškom fizičkom zlostavljanju koji predstavljaju mučenje, koje je Latifa objavila u javnom video snimku, verodostojne. Sudija je utvrdio da je šeik Muhamed "nastavio da održava režim kojim su obe ove dve žene lišene slobode".

Princeza Haia iz Jordana (45) kćerka pokojnog kralja Huseina i bivšeg olimpijskog konjanika, udala se 2004. godine 70-godišnjeg šeika Muhameda iz Dubaija, čime je postala šesta i najmlađa od njegovih žena. Imaju dvoje dece, uzrasta sedam i 11 godina.

U aprilu 2019. princeza Haia pobegla je u Britaniju, povevši sa sobom svoje dvoje dece. Sud je čuo kako su je prikrivene pretnje od šeika Muhameda ostavile prestravljene zbog sopstvene sigurnosti, kao i strahovanja da bi decu mogao da otme i prisilno vratiti u Dubai. U maju 2019. rekla je da joj je rekao:

- Vi i deca nikada nećete biti bezbedni u Engleskoj.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/BBC)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.