GUŠIM SE, NE MOGU DA SE POMERIM: Muškarac do detalja opisao simptome KORONE!
ilustracija, Foto: AP, Ilustracija

prenosimo

GUŠIM SE, NE MOGU DA SE POMERIM: Muškarac do detalja opisao simptome KORONE!

Obratite pažnju na ove simptome

Objavljeno:

Konor Rid (25), Britanac iz Landidna, u Velsu, došao je u Vuhan pre skoro godinu dana da bi predavao engleski jezik. U novembru prošle godine postao je prvi Britanac koji se zarazio novim korona virusom.

U listu “Dejli mejl” opisao je tok bolesti i kako ju je pobedio.

Dan 1, ponedeljak, 25. novembar: Prehlađen sam, kijam i pogled mi je blago zamućen. Nije mi toliko loše da bih odsustvovao s posla.

Dan 2: Boli me grlo, pa primenjujem mamin recept: toplu limunadu s medom. Ne pomaže.

Dan 3: Ne pušim i retko pijem... Samo iz medicinskih razloga sipam malo viskija u limunadu s medom.

Dan 4: Noćas sam spavao kao beba. Kineski viski je očigledno lek za sve bolesti. Uveče ponovo topla limunada s medom, s malo viskija.

Dan 5: Više nisam prehlađen. Očigledno nije ništa.

Dan 7: Osećam se grozno. Ovo više nije samo prehlada, sve me boli, glava mi pulsira, oči gore, steže me u grlu... Ovo je grip, biće potrebno više od tople limunade s medom, sa ili bez viskija. Prehlada se spustila u grudi i imam suv kašalj. Ako se do sutra ne desi čudo, neću ići na posao.

Dan 8: Danas ne idem na posao. Upozorio sam ih da verovatno neću doći još nedelju dana. Čak me i kosti bole. Bolno je čak i ustajanje iz kreveta.

Dan 9: Čini mi se da je i mom mačetu loše. Kad sam mu dao hranu, nije htelo da jede. Ne čudi me. I ja sam izgubio apetit.

Dan 10: I dalje imam povišenu temperaturu. Popio sam skoro litar viskija, a toliko mi je loše da ne mogu da odem po još. Nema veze, ionako ne verujem da mi je limunada s medom i viskijem mnogo pomogla.

Dan 11: Odjednom mi je bolje, barem fizički. Grip je popustio. Ali siroto mače je uginulo. Ne znam da li je imalo isto što i ja i da li mačke mogu da dobiju grip.

Dan 12: Opet mi se vratila bolest. baš kad sam pomislio da mi je bolje, grip se vratio u još žešćem obliku. Predveče je, gušim se. U životu nisam bio toliko bolestan. Jedva da mogu da udahnem malo vazduha, a kad izdišem, pluća mi pucketaju kao kad zgužvaš papir. Moram kod lekara.

Odlučujem da odem u Univerzitetsku bolnicu Džongnan... Čim sam stigao, postavili su dijagnozu: zapaljenje pluća. Uputili su me da uradim niz analiza.

Dan 13: Sinoć sam se kasno vratio kući. Lekar mi je prepisao antibiotike, ali nerado ih uzimam. Bojim se da ću postati otporan na njih i da neće delovati kad mi stvarno budu potrebni. Radije uzimam tradicionalne lekove.

Dan 14: Skuvaj vodu. Dodaj tigrovu mast. Okači peškir iznad glave. Udiši jedan sat. Ponovo.

Dan 15: Svi dani su se slili u jedan.

Dan 17: Malo mi je bolje, ali ne želim da se radujem unapred. Već sam to preživeo.

Dan 18: Pluća više ne pucketaju kao kad slomite svežanj grančica.

Dan 19: Malo mi je bolje pa odlazim da nabavim još tigrove masti. Nos mi više nije toliko zapušen, pa mogu da osetim miris hrane, koju spremaju komšije. Mislim da sam prvi put osetio gladan posle dve nedelje.

Dan 22: Nadam sam se da ću se danas vratiti na posao, ali nisam te sreće. Zapaljenje pluća je prošlo, ali imam bolove kao da me je pregazio tramvaj. Bol u sinosima je nepodnošljiv, imam utisak da će mi pući bubne opne.

Dan 24: Haleluja! Mislim da mi je bolje. Ko bi reko da grip može da bude tako užasan?

Dan 36: Po savetu prijatelja idem u nabavku. Zvaničnici su navodno zabrinuti da će se virus zadržati u gradu. Priča se da će biti uveden policijski čas i ograničenje putovanja. Moram nabaviti osnovne namirnice.

Dan 52: Bolnica me obaveštava da sam bio zaražen vuhanskim korona virusom.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.