NAJMOĆNIJA ŽENA U SEVERNOJ KOREJI: Ona vlada IZ SENKE, a sada je njena izjava preplašila svet (VIDEO)
Kim Jo Džong, Foto: Youtube printscreen

KIM JO DŽONG

NAJMOĆNIJA ŽENA U SEVERNOJ KOREJI: Ona vlada IZ SENKE, a sada je njena izjava preplašila svet (VIDEO)

Kim Jo Džong, mlađa sestra severnokorejskog lidera, zadužena je za poslove propagande zemlje

Objavljeno:

U retkom obraćanju javnosti, Kim Jo Džong, sestra vladara Severne Koreje Kim Džong-una, nazvala je Južnu Koreju "uplašenim psom koji laje".

Kim Jo Džong, mlađa sestra severnokorejskog lidera, zadužena je za poslove propagande zemlje i često se pojavljuje na glavnim javnim događajima njenog brata - uključujući sastanke sa predsednikom Donaldom Trampom i drugim regionalnim liderima.

Ali njena izjava koju su preneli državni mediji bila je prva takve vrste, koja je ukazivala na još veće podizanje njenog političkog statusa.

U izjavi objavljenoj u utorak uveče, kritikovala je predsedničku Plavu kuću Južne Koreje jer je izrazila snažnu zabrinutost zbog raketnih vežbi na Severu i pozvala je da zaustave dela koja ne pomažu u smanjenju vojnih neprijateljstava.

- Koliko znam, južna strana takođe voli zajedničke vojne vežbe i preokupirana je svim odvratnim činovima poput kupovine ultra-modernog vojnog hardvera - rekla je Kim.

- Oni se smeju vojno pripremiti, ali mi bi trebalo da odustanemo od vojnih vežbi. Takvu tvrdnju sličnu gangsterskoj nikada ne mogu očekivati od onih sa normalnim načinom razmišljanja.

Ranije u utorak, državni mediji su rekli da je vođa Kim nadzirao vojnu vežbu u dva sumnjiva lansiranja balističkih raketa kratkog dometa koje je južnokorejska vojska otkrila dan ranije.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Daily mail)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.