ŠTA JE TO PUTINOVA TAJNA SLUŽBA OTKRILA O KORONAVIRUSU? Ovo nije bilo poznato!
Vladimir Putin, Foto: EPA

dezinformacije opasnije od virusa

ŠTA JE TO PUTINOVA TAJNA SLUŽBA OTKRILA O KORONAVIRUSU? Ovo nije bilo poznato!

Putin se sastao sa vladom

Objavljeno:

Prema izveštaju ruske Federalne službe bezbednosti, dezinformacije o virusu korona u Rusiji se plasiraju iz inostranstva, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin na sastanku s članovima vlade.

Ruski lider je na ovom sastanku naglasio da se u Rusiji ništa kritično ne dešava, ali da ljudi moraju znati kakva je realna slika.

- Cilj ovakvih provokacije je jasan – širenje panike među građanima. Tome se možemo suprotstaviti samo ako ruskim građanima budemo pružali sveobuhvatne, blagovremene i istinite informacije -istakao je ruski predsednik.

Ruski lider je nakon toga zamolio vice premijerku Rusije Tatjanu Golikovu za zvaničan izveštaj o situaciji s virusom korona, kao i o radu odgovornih organa po ovom pitanju

- Na društvenim mrežama se pojavilo mnogo lažnih informacija o velikom broju zaraženih u Ruskoj Federaciji. Pored toga, zvanične vlasti su optužene za prikrivanje pravih brojki o zaraženima. Koristim ovu priliku da još jednom istaknem da su ti navodi neistiniti - istakla je Golikova.

Ona je još naglasila i da operativni štab i vlada, kao i svi odgovorni organi vlasti, uključujući državne regione strogo vode računa o preventivi pojave na teritoriji Rusije nove infekcije izazvane virusom korona.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Nezavisne)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.