Je li ovo najbrutalnija policija ikada? Gaze glave demonstrantima (UZNEMIRUJUĆI FOTO)
Foto: AP

NEZAPAMĆENA SUROVOST

Je li ovo najbrutalnija policija ikada? Gaze glave demonstrantima (UZNEMIRUJUĆI FOTO)

Oglasio se i šef policije koji tvrdi da su oni samo hteli da spreče bezakonje, a da će internom istragom istražiti optužbe protiv njih
Objavljeno: 10:46h

Grupa za ljudska prava optužila je kenijsku policiju za brutalnost prema demonstrantima. Policija je želela da razbije protest opozicije, koja sada zahteva detaljno istraživanje zbog prekomerne upotrebe sile. Užas u Iraku: 58 mrtvih samo danas, ove sedmice preko 140! Nacionalna komisija za ljudska prava je izjavila da su demonstranti prebijani čak i kada su već bili potisnuti.

foto: AP
Oglasio se i šef policije koji tvrdi da su oni samo hteli da spreče bezakonje, a da će internom istragom istražiti optužbe protiv njih.
foto: Reuters
Opozicija je pozvala na proteste zahtevajući izborne reforme, a 15 učesnika protesta priznalo je krivicu danas na sudu u Najrobiju.
foto: AP
Oni su, ipak, negirali ozbiljnije optužbe za nošenje oružja i kršenje mira.
foto: Reuters
Nekoliko stotina demonstranata želelo je da dođe do kancelarija Izborne komisije, u čemu su ih sprečili policajci u oklopima za nerede.
foto: AP
- Policajci koji su narušili prava građana svojom brutalnošću moraju da se suoče s disciplinskim postupkom i kriminalnim gonjenjem - navodi Isak Okero, predsednik Pravnog društva Kenije.
foto: AP
Takođe, on osuđuje napade na „očigledno nesvesnog i nenaoružanog čoveka“.
foto: Beta
Bivši premijer Raila Odinga optužio je Izbornu komisiju za naklonost prema aktuelnom predsedniku Uhuru Kenijati i tražio da se novi članovi komisije izaberu pre izbora u avgustu 2017.
foto: AP
Kenijata je Odingu pobedio 2013. za 800.000 glasova. Međutim, Odinga i NVO optužuju izbornu komisiju za niz neragularnosti koje su dovele do tog rezultata.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.