LJUDIMA OČI POSTAJU ŽUTE, PA KRVARE IZ USTA! Pojavila se nova strašna MISTERIOZNA BOLEST!
Nova bolest, Foto: Profimedia

UŽAS

LJUDIMA OČI POSTAJU ŽUTE, PA KRVARE IZ USTA! Pojavila se nova strašna MISTERIOZNA BOLEST!

Savjetnik regionalne vlade tvrdi da se pojavila nova bolest koja nikad ranije nije viđena

Objavljeno:

Po Etiopiji se širi misteriozna bolest koju je verovatno uzrokovao toksični otpad koji proizvodi kinesko bušenje nafte. Etiopljani zbog te misteriozne bolesti krvare iz nosova i usta, a zatim se ruše i umiru, javlja Daily mail.

Bolest se navodno proširila selima u blizini gasnog projekta u Somaliji. Zaraženim žrtvama oči navodno postaju žute, zatim dobiju temperaturu, otekline po telu i na kraju nastupa smrt.

Drugi zabeleženi simptomi su žuti dlanovi, smanjeni apetit i nesanica. Nije sasvim jasno šta ovakvu bolest uzrokuje, ali mnogi sumnjaju da je do toga došlo zbog hemijskog otpada koji je zatrovao tamošnju vodu.

Zvaničnici u Adis Abebi demantovali su navode o ovoj bolesti.

- Toksini kroz kiše dolaze iz gasnih polja i oni su odgovorni za ovu epidemiju - rekao je Kadar Abdi Abdulahi, koji je i sam žrtva ove bolesti.

Taj je 23-godišnjak otpušten iz bolnice kad su mu lekari rekli da za njega više ništa ne mogu učiniti. Kasnije je umro.

Savetnik somalijske regionalne vlade tvrdi da se pojavila nova bolest koja nikad ranije nije viđena na tom području.

- Nema nikakve zaštite za javno zdravlje, a jasno je da POLY-GCL koristi hemikalije koje štete ljudskom zdravlju - dodaju.

Ta je kineska kompanije prošle godine potvrdila svoje planove za izgradnju 767 kilometara dugog gasovoda od Etiopije do Džibutija, za transport etiopijskog plina do izvoznog terminala na Crvenom moru.

Daily mail javlja da je jedan bivši inženjer te kineske firme rekao da je tokom tri godine rada na gradilištu često dolazilo do izlivanja tečnosti, uključujući i sumpornu kiselinu. Zbog toga stanovnici umiru od toksina prolivenih iz puke nepažnje.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.