GRCI NA LEZBOSU MLATE SIRIJCE, LOME KOLA I NAPADAJU NOVINARE I NGO! Prava drama je na ovom grčkom ostrvu (VIDEO)
Užas na Lezbosu, Foto: AP

NEPRIJATELJSTVO PREMA IZBEGLICAMA

GRCI NA LEZBOSU MLATE SIRIJCE, LOME KOLA I NAPADAJU NOVINARE I NGO! Prava drama je na ovom grčkom ostrvu (VIDEO)

Jednog su pretukli, a ostalima su bacili fotoaparate u more

Objavljeno: 10:18h

- Vratite se u Tursku! - vikali su u nedelju lokalni stanovnici grčkog ostrva Lezbosa migrantima koji su hteli da pristanu u luku Termi nakon sati provedenih na moru, nedugo nakon što je Turska pustila, kako tvrdi, desetine hiljada migranata prema Evropi.

Agresivni lokalci s ostrva Lezbos vređali su migrante koji su hteli pristati u luku, a potom su se okomili na novinare. Jednog su pretukli, a ostalima su bacili fotoaparate u more, pišu agencije AFP i Reuters.

Podsećamo, turski predsednik Erdogan otvorio je granicu i pustio hiljade migranata koji su krenuli prema Grčkoj i Bugarskoj kao način pritiska na EU i NATO da bi dobio podršku za svoje vojne operacije u Siriji.

To je učinio nakon pogiblje njegovih vojnika u bombardiranjima režima sirijskog predsednika Bašara al-Asada na severu Sirije.

Turski ministar unutarnjih poslova Sulejman Sojlu napisao je na Tviteru da je njegova zemlja u nedelju pustila preko 75 000 migranata prema Evropi, ali Grčka i Bugarska kasnije su to demantovale, rekavši da taj broj nije ni izbliza tako visok.

Grčki premijer Kiriakos Micotakis rekao je da će Grčka štititi granice i upozorio migrante da ne pokušavaju ući u zemlju ilegalno.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/24sata)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.