NAJMISTERIOZNIJI SLUČAJ KORONAVIRUSA: Niko ne zna da objasni kako se žena u OVOM GRADU zarazila (VIDEO)
Ilustracija, Foto: EPA/JOHN G. MABANGLO

sad u panici

NAJMISTERIOZNIJI SLUČAJ KORONAVIRUSA: Niko ne zna da objasni kako se žena u OVOM GRADU zarazila (VIDEO)

Zdravstveni zvaničnici su rekli da ne mogu da pronađu vezu između zaražene žene i putnika na brodu "Dajmond prinses" koji su evakuisani u bazu iz broda koji je pristao u Japanu

Objavljeno:

Stanovnici Vakavila u okrugu Solano na severu Kalifornije nalaze se u epicentru onog što zvaničnici nazivaju prekretnicom u širenju visoko zaraznog koronavirusa, jer je tamo zaražena žena koja nigde nije putovala niti je bila u bliskom kontaktu sa nekim ko ga je imao.

Vakavil se nalazi oko 16 kilometara od vazduhoplovne baze Trevis, preneo je AP.

Zdravstveni zvaničnici su rekli da ne mogu da pronađu vezu između zaražene žene i putnika na brodu "Dajmond prinses" koji su evakuisani u bazu iz broda koji je pristao u Japanu.

Službenik za javno zdravstvo okruga Solano, dr Bela Matias, rekla je da su službenici javnog zdravlja identifikovali desetine ljudi, ali manje od 100, koji su bili u bliskom kontaktu sa ženom.

Ti ljudi su u karantinu u svojim domovima.

Nekoliko njih je pokazalo simptome i nalaze se u izolaciji, rekla je Matiasova.

Savezni zvaničnici smatraju da se koronavirus širi samo bliskim kontaktom, u krugu od dva metara tokom produženog vremenskog perioda, rekao je dr Džejms Vat, privremeni državni epidemiolog sa Kalifornijskog odeljenja za javno zdravlje.

Virus može da izazove groznicu, kašalj i upalu pluća.

Zdravstveni zvaničnici misle da se širi uglavnom kapljično kada zaražena osoba kašlje ili kine, slično kao što se širi grip.

Nekoliko stanovnika Vakavila reklo je da će pokušati da izbegnu gužve, preduzimajući druge rutinske i preporučene mere predostrožnosti poput učestalog i pažljivog pranja ruku.

Drugi planiraju da učine više.

- Na poslu ću definitivno nositi masku i rukavice, jer sam poslužiteljka - izjavila je Deniz Ariaga, koja radi u popularnoj kuglani.

Svih ostalij 59 slučajeva u Sjedinjenim Američkim Državama odnose se na ljude koji su putovali u inostranstvo ili imali bliske kontakte sa drugima koji su putovali.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.