ZNATE LI ZAŠTO VAM U RESTORANIMA PRVO DONESU HLEB I PECIVA? Razlog će vas potpuno IZNENADITI!
ilustracija, Foto: Filip Plavčić, Ilustracija

wow

ZNATE LI ZAŠTO VAM U RESTORANIMA PRVO DONESU HLEB I PECIVA? Razlog će vas potpuno IZNENADITI!

Stvarno je jednostavno, a radi se o trikovima kojima se konobarima daje na vremenu

Objavljeno:

Kuvar Russ Adams iz Washingtona otkrio je na društvenoj mreži Quora zašto pre konkretne hrane u restoranima posetioci dobiju peciva, perece ili hleb, a zapravo je vrlo logično.

Svoje su mišljenje podelili i još neki korisnici. "Kao prvo, od ovih peciva ćete biti žedni. Žedni ljudi onda naručuju još pića, a to znači i bolja zarada. Drugo, hleb ili bilo što slično pokreće probavu i od njega samo dodatno ogladnite. Upravo zato se događa da ljudi naruče više nego što mogu pojesti, a kasnije kažu kako su se zaleteli. Poslednji razlog je taj što kada ljudi u restoranima imaju zanimaciju, što je u ovom slučaju jedenje hleba, onda nisu dosadni i ne traže stalno konobare", napisao je Adams.

Ovo pitanje ima preko 100 odgovora, a od Adamsa je pogledan preko 113 000 puta. Evo još nekih objašnjenja. "...Slažem se s time da kada nešto dobijete, sigurno ćete to zapamtiti i ponovno se vratiti u isti restoran. Možda ćete ostaviti i veću napojnicu", napisao je jedan korisnik. Javio se i Joe Colella koji je nekada bio vlasnik restorana i podelio svoje iskustvo. "Većina ljudi previše razmišlja o odgovoru. Jedini razlog zašto smo mi ljudima davali hleb pre glavnog jela bio je da se uspori sama narudžba, odnosno da kuhari sve stignu pripremiti. Konobar će uzeti narudžbe od ljudi redom kako su dolazili, a dok čekaju se posjetiteljima daje hleb. Da zaključimo, ovo nema nikakve veze s time što su konobari dobri i ljubazni i žele vam pokloniti hleb, već se jednostavno koriste ovim trikom radi sebe." Kimberly Lewis je bila konobarica i otkrila kako hleb ima jedino manipulativnu ulogu.

"U Italijanskom restoranu u kojem sam radila, imali smo oko dve minute za to da svima odnesemo hleb na sto od kada su seli. Morali smo izračunati količinu i začiniti ih. Potom smo morali u roku od pet minuta donijeti im novi hleb, ako su postojeći pojeli. Zašto? Jer su posjetitelji toliko naporni. Ovo je zapravo samo sredstvo. Kada sjednete i čekate sve se čini još dulje, a hleb okupira ljude i vrijeme će jednostavno brže proći. Da skratimo: hleb se servira zato što su posjetitelji nestrpljivi."

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.