RULJA NAPALA AUTOBUS SA LJUDIMA IZ VUHANA, STRADALI POLICAJCI: Udarili na SVOJ NAROD zbog straha od virusa (VIDEO)
Stravične scene u Ukrajini, Foto: AP

paranoja I DEZINFORMACIJE

RULJA NAPALA AUTOBUS SA LJUDIMA IZ VUHANA, STRADALI POLICAJCI: Udarili na SVOJ NAROD zbog straha od virusa (VIDEO)

Demonstranti su u četvrtak blokirali puteve u gradu Novi Sanžari, gde je planirano da u medicinskom centru ukrajinske Nacionalne garde budu dve nedelje pod nadzorom

Objavljeno: 14:45h

Devet policajaca i civil povređeni su u Ukrajini kada su demonstranti napali autobuse sa evakuisanim Ukrajincima iz Vuhana, žarišta novog koronavirusa u Kini.

Demonstranti su u četvrtak blokirali puteve u gradu Novi Sanžari, gde je planirano da u medicinskom centru ukrajinske Nacionalne garde budu dve nedelje pod nadzorom.

Stanovnici tog grada zasuli su autobuse kamenicama, izbila je i tuča, ali su policajci uspeli da uklone demonstrante i osiguraju prolaz za autobuse sa evakuisanima iz Kine, javila je ukrajinska novinska agencija UNIAN.

Ukrajinsko Ministarstvo unutrašnjih poslova je saopštilo da su "agresivni građani" gađali autobuse kamenicama i da je jedan muškarac pokušao automobilom da udari policajce.

- Donećemo odluku o tome kako će biti kažnjeni - izjavio je ukrajinski ministar unutrašnjih poslova Arsen Avakov, preneo je CNN.

Avakov je rekao da je u incidentu jedan policajac teško povređen.

U Ukrajini do sada nema registrovanih slučajeva novog koronavirusa.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/24sata)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.