PUSTILI IH DA ODU SA KRUZERA, ONDA SU SHVATILI VELIKU GREŠKU: Putnici koji su delovali zdravi ipak IMAJU VIRUS!
Evakuisani putnici u Darvinu, Foto: EPA/HELEN ORR

panika u australiji

PUSTILI IH DA ODU SA KRUZERA, ONDA SU SHVATILI VELIKU GREŠKU: Putnici koji su delovali zdravi ipak IMAJU VIRUS!

Njih dvoje, jedna mlada osoba i jedna starija osoba, za sada su dobro

Objavljeno:

Dvoje Australijanaca koji su evakuisani sa kruzera Diamond Princess u Japanu bili su pozitivni na koronavirus u Darvinu.

Njih dvoje, jedna mlada osoba i jedna starija osoba, za sada su dobro i smešteni su u posebnu izolacionu jedinicu unutar sela Manigurma, izvan Darvina, rekao je u petak ujutro glavni medicinski direktor Australije.

Profesor Brendan Marfi, rekao je da su svih 164 evakuisanih državljani Australije koji su zdravstveno pregledani pre nego što su se ukrcali na let iz Japana. Niko od onih kojima je dozvoljeno ukrcavanje nije imao pozitivne testove ili pokazao bilo kakve simptome bolesti.

Putnici su ponovo pregledani kada su sleteli u Darvin i šest je pokazalo manje respiratorne simptome i temperaturu. Bili su izolovani od drugih u grupi. Četiri pacijenta su imala negativne rezultate testova.

- S obzirom na to da je bilo poslednjih dokaza o širenju zaraze na avionu Dijamantne princeze poslednjih dana, razvoj nekih pozitivnih slučajeva po povratku u Australiju nije neočekivan, uprkos svim pregledima zdravlja pre polaska - rekao je Marfi.

Marfi je rekao da nema opasnosti za javno zdravlje od novih infekcija.

- Ovaj razvoj događaja ne predstavlja rizik za širu zajednicu.

Dvoje ljudi koji su oboleli od koronavirusa na brodu, 87-godišnjak i 84-godišnjakinja su umrli. Kritikovane su procedure karantina na brodu, posebno neodvajanje izolovanih slučajeva zaraženih od nezaraženih ljudi.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/TheGuardian)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.