KONAČNO DOBRE VESTI IZ KINE: Ovo je velika nada za sve zaražene KORONAVIRUSOM!
Ilustracija, Foto: igorcrnadak

ima leka

KONAČNO DOBRE VESTI IZ KINE: Ovo je velika nada za sve zaražene KORONAVIRUSOM!

Broj novoizlečenih pacijenata zaraženih korona virusom drugi dan zaredom veći je od broja novoprijavljenih slučajeva infekcije

Objavljeno:

Broj novoizlečenih pacijenata zaraženih korona virusom (COVID-19) drugi dan zaredom veći je od broja novoprijavljenih slučajeva infekcije, objavila je danas agencija Hsinhua, pozivajući se na podatke Nacionalne zdravstvena komisije.

U sredu je 1.779 ljudi izašlo iz bolnice nakon oporavka, što je znatno više od broja novih potvrđenih infekcija tog dana - 394, pokazali su podaci Komisije.

Pokrajina Hubei, koja je središte zaraze, u sredu je prijavila 349 novih slučajeva, što je znatno manje od 1.693 dana ranije.

Zaključno sa sredom, ukupno 16.155 pacijenata zaraženih novim koronavirusom otpušteno je iz bolnice nakon oporavka, saopštila je Komisija.

U sredu je iz 31 kineske regije prijavljeo 394 bovih slučajeva zaraze, što je znatno manje od 1.749 koliko je builo dan ranije, u utorak.

Dnevni broj novih slučajeva opao je tri dana zaredom od ponedeljka kada je pao na 1.886, što je prvi put ispod 2.000 od 31. januara.

Dnevni broj novih infekcija izvan pokrajine Hubei padu je 16 dana zaredom, a ukupno 45 novih potvrđenih slučajeva prijavljeno je izvan te regije, što je pad od 890 u odniosu na 3. februar, saopštila je kineska nacionalna komisija za zdravstvo.

Sa 349 novih slučajeva zaraze, prijavljenih u srdu u provincije Hubei, ukupan broj potvrđenih slučajeva u toj oblasti dostigao je 62.031, dok je virus zaključno sa sredom odneo 2.029 života, što je 108 žrtava više u odnosu na prethodni dan.

Najveći broj smrtnih slučajeva ponovo je zabeležen u glavnom gradu provincije Vuhanu, koji je središte epidemije.

Vuhan je prijavio 88 novih smrtnih slučajeva, ali je to pad u odnosu na utorak kada ih je bilo 116.

U Vuhanu je dosad od zaraze korona dosad umrlo ukupno 1.585 ljudi.

U četvrtak ujutro objavljeno je i da je umrlo dvoje putnika zaraženih korona virusom sa kruzera Diamond Princess, koji je proglašen za karantin i usidren u japanskoj lici Jokohama.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencija)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.