DEVOJČICU NEPOZNATA ŽENA IZVELA IZ ŠKOLE: Četiri dana kasnije, ceo grad IZAŠAO NA ULICE zbog onoga što se desilo!
Poslednji snimak Fatime (7), Foto: Youtube printscreen

feminicid u meksiku

DEVOJČICU NEPOZNATA ŽENA IZVELA IZ ŠKOLE: Četiri dana kasnije, ceo grad IZAŠAO NA ULICE zbog onoga što se desilo!

Vest o ubistvu bila je šokantna i izazvala je nove proteste u Meksiku, gde je kriza zbog brutalnog ubijanja žena i devojaka primorala stanovnike da izađu na ulice

Objavljeno:

Nepoznata žena u Meksiko Sitiju 11. februara poslednji put je videla mladu devojčicu, Fatimu Aldrighet.

Sledećeg dana, 7-godišnja devojčica prijavljena je kao nestala. Četiri dana kasnije su je našli mrtvu, njeno telo bilo je u plastičnoj kesi.

Vest o ubistvu bila je šokantna i izazvala je nove proteste u Meksiku, gde je kriza zbog brutalnog ubijanja žena i devojaka primorala stanovnike da izađu na ulice.

Fatimino telo pronađeno je tokom vikenda u Tlahuacu, opštini na jugu Meksiko Sitija, rekla je portparolka kancelarije generalnog pravobranilaštva u gradu Ulises Lara Lopez.

Devojku su seksualno zlostavljali i tukli pre nego što je umrla, rekla je generalna tužiteljica Ernestina Godoj Ramos na konferenciji za novinare u utorak.

Fatima je posljednji put viđena u društvu žene, koja je viđena kako devojčicu izvodi iz škole,. Kasnije tog dana, njena majka je otišla u školu da preuzme ćerku, ali nije je mogla pronaći. Prijavila je da je nestala sledećeg dana, nakon što ju je tražila bezuspešno.

Snimke su podelile vlasti, a ženu je kasnije identifikovala žena zahvaljujući dojavi njenog stanodavca. Kasnije je pretražen stan u oblasti koja je nedaleko od mesta gde je Fatima živela sa porodicom.

Osumnjičena žena napustila je taj stan, ali su otkrivene fotografije, Fatimine cipele i džemper i odeća koju je osumnjičena nosila na dan otmice devojke, saopštila je policija.

Nagrada od dva miliona meksičkih pezosa (83.000 funti; 108.000 dolara) ponuđena je za informacije koje će voditi policiju prema ženi, za koju se veruje da ima između 42 i 45 godina, saopštilo je tužilaštvo.

Tužioci su u utorak objavili slike dvoje osumnjičenih, žene i muškarca.

U sredu je policija privela muškarca i ženu- Gradonačelnica Meksiko Sitija Klaudia Šeinbaum potvrdila je hapšenja u tvitu.

foto: MEXICO PROSECUTOR'S OFFICE

Slučaj je izazvao ogorčenje u Meksiku, što je pokrenulo to da stotine hiljada ljudi tvituju hashtag #JusticiaParaFatima (#Pravda za Fatimu).

Rođaci devojčicine porodice su kritikovali vlasti zbog postupanja u slučaju, rekavši da su se policija i zvaničnici ponašali "opušteno".

- Fatima nije s nama, jer protokoli nisu poštovani, jer joj institucije nisu poklonile pažnju koju bi trebalo da ima - rekla je devojčica tetka Sonja Lopez.

Lopez je rekla da čak i pre nestanka devojčice, Fatimina majka, koja ima zdravstvene probleme, nije dobila podršku socijalnih službi koju bi trebalo da ima.

Generalna državna tužilteljka Meksiko Sitija, Ernestina Godoj, rekla je da će biti pokrenuta istraga o tome kako se se vodio slučaj.

Prosečno 10 žena ili devojčica svakodnevno bude ubijeno u Meksiku, a zemlju je nedavno šokiralo brutalno ubistvo Ingrid Eskamile, 25-godišnjakinje koja je pronađena ubijena i raskomadana u kući koju je delila sa svojim partnerom, koji je ispričao policiji je on nožem izbo i pokušao je da se reši njenog tela.

Ovaj slučaj izazvao je proteste na ulicama, gde demontranti traže o vlade da se ozbiljno pozabavi feminicidom i nasiljem nad ženama.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/BBC/CNN)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.