DRAMATIČNI MOMENTI SUKOBA NARODA U SIRIJI SA VOJNICIMA SAD: Snimak je prilično uznemirujuć! (VIDEO)
Ilustracija, Foto: AP

drama

DRAMATIČNI MOMENTI SUKOBA NARODA U SIRIJI SA VOJNICIMA SAD: Snimak je prilično uznemirujuć! (VIDEO)

Stanovnici sela rešili da progovore

Objavljeno:

Meštani sela istočno od grada Kamišlija na severoistoku Sirije govorili su u četvrtak na sahrani mladića ubijenog tokom sukoba sa američkim trupama dan ranije. Otman Abu Ašer, bivši funkcioneri opštine opisuje događaje

- Četiri američka vozila ušla su u naše selo i počela da provociraju stanovnike, pa su stanovnici sela Kirbet Amo posegli za kamenjem, a deca i žene su se pridružili, kao što ste to možda videli na TV-u . Mučenik Fajsal Kaled Muhamad gađao ih je kamenjem, a jedan američki vojnik ga je upucao.

Ujak 22-godišnjeg Fajsal Kalid Muhamad, koji je u sredu ubijen u sukobu s američkim trupama u selu Kirbet Amo, kaže:

- Borićemo se protiv Amerikanaca i odupreti im se gde god da su oni u Siriji, čak i ako to dovede do našeg mučeništva.

- Odbijamo američku okupaciju gde god da postoji u Siriji. Mi u selu Kirbet Amo apsolutno odbacujemo prisustvo bilo kog okupatora u Siriji - rekao je Muhamedov rođak.

Prema zvaničnom portparolu vojne službe Inherent Resolve (OIR), Majlsu Keginsu, koalicione snage predvođene SAD-om naišle su na kontrolni punkt koji su činile "pro-sirijske" vladine snage. Kegins kaže da je američka patrola pucala

- U samoodbrani, koalicione trupe su uzvratile vatrom - rekao je Kegins.

U ažuriranom saopštenju na Tvitteru, Kegins je rekao:

- Uprkos naporima američke vojske za deeskalacijom, pripadnici lokalnih milicija napali su američke trupe malokalibarskim oružjem; CJTFOIR (Kombinovana zajednička radna grupa - operacija Inherentna rešenost) ima pravo na samoodbranu i pucali su na oružane agresore ubivši odraslog muškarca starijeg od 20 godina.

U četvrtak je Majls Kegins rekao da je "prilikom incidenta u Kamišliju jedan američki vojnik imao manje površinske povrede dok je upravljao vouilom. Vojnik se vratio na posao."

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Ruptly)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.