TRINAESTORO DECE STRADALO U UŽASNOM POŽARU! Sedam beba među njima, horor trese svet!
Ilustracija, Foto: Printscreen

JEZIVO

TRINAESTORO DECE STRADALO U UŽASNOM POŽARU! Sedam beba među njima, horor trese svet!

Fatalan kraj za trinaestoro dece iz Haitija

Objavljeno: 18:10h

U požaru u jednom sirotštu nadomak prestonice Haitija, Port o Prensa, stradalo je 13 dece.

Vaspitačica u sirotištu, Roz-Mari Lui, izjavila je da je požar izbio juče ujutru oko 9 sati i da je vatrogascima trebalo oko sat i po da stignu na mesto nesreće u kojoj je tragično nastradalo sedam beba i šestoro dece uzrasta od 10 do 11 godina.

Ona je novinaru AP rekla da je bila prisutna kada su pripadnici nadležnih službi iznosili beživotna tela 13 dece iz sirotišta u predgrađu glavnoig grada Haitija. Prema rečima vaspitačice, u sirotištu su korišćene sveće zbog kvara na internom sistemu elektro napajanja.

Policija i vatrogasna služba nisu bili dostupni za izjave. O problemima sa sirotištima na Haitiju pisali su brojni mediji. CNN je izvestio prošle godine da na Haitiju ima oko 30 hiljada dece u sirotištima i da su mnogi od njih napušteni jer roditelji nemaju sredstava da ih izdržavaju.

AP je takođe izveštavao o problemima u dva sirotišta koja na Haitiju vodi Crkva Poznavanja Biblije koja je u seriji inspekcija od 2012. godine izgubila dozvole zbog prevelikog broja štićenika, nehigijenskih uslova i manjka stručnog kadra.

Ekipa AP je 2013. godine posetila dva sirotišta u kojima je bilo smešteno oko 120 dece i emitovala slike zapuštenih, neuslovnih i mračnih prostorija, preveliki broj štićenika i dotrajale ili polomljene lečajeva i sanitarije. Neke verske organizacije organizovale su u Njujorku i Los Anđelesu prodaju skupocenih antikviteta i deo prihoda namenile sirotištima

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencija)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.