OVA DRŽAVA JE KINI DONIRALA 100 EVRA ZA BORBU PROTIV KORONAVIRUSA: Imali su i ceremoniju darivanja (FOTO)
Donirali su Kini 100 evra, Foto: Facebook / HaYba FM

UNIJA KOMORA

OVA DRŽAVA JE KINI DONIRALA 100 EVRA ZA BORBU PROTIV KORONAVIRUSA: Imali su i ceremoniju darivanja (FOTO)

Ceremonija uručenja poklona održala se u glavnom gradu zemlje, Moroni

Objavljeno:

Unija Komora, ostrvska država u Indijskom okeanu, dala je Kini simboličan poklon od 100 evra za pomoć u borbi protiv koronavirusa.

Jer svaka mala donacija pomaže kada se borite protiv epidemije. Ceremonija uručenja poklona održala se u glavnom gradu zemlje, Moroni, početkom januara, ali su komorijski mediji o njoj tek izveštavali poslednjih dana.

Delegacija koju je predvodio dr Ahamada Msa M'liva uručila je kineskom ambasadoru simboličnu sumu od 100 evra, poklon namenjen za kupovinu maski.

- Znamo kapacitete i sredstva Kine, ali ovim gestom država je želela da kineskom narodu pokaže koliko su Komori zabrinuti - rekao je dr M'liva.

Takođe je pohvalio kineske vlasti za komunikaciju i saradnju sa međunarodnim organizacijama koje se bore protiv epidemije koronavirusa, što je on opisao kao "složeno i bolno iskušenje."

U trenutku ove ceremonije smrtnost od koronavirusa u Kini iznosi preko 1.000, sa oko 43.000 ljudi zaraženih širom sveta.

Kina je bila prva država koja je priznala nezavisnost Komora, nacije od 850.000 ljudi, kada su se otcepili od Francuske 1985.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/RT)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.