STRAVIČNI NAPADI NA RUSKU VOJNU BAZU! Od terorista ih odbranio MOĆNI PANCIR
Ruska vojska odbila dva napada/Ilustracija, Foto: Youtube/Printscreen

strašno!

STRAVIČNI NAPADI NA RUSKU VOJNU BAZU! Od terorista ih odbranio MOĆNI PANCIR

Prema njegovim rečima, protivvazduhoplovni sistem "Pancir-S" presreo je prvu metu na rastojanju od oko dva kilometra od baze, a drugu na udaljenosti od šest kilometara

Objavljeno:

Ruska vojska u vazdušnoj bazi "Hmejmim" u Siriji odbila je dva napada terorističkih bespilotnih letelica pomoću protivvazduhoplovnog sistema "Pancir", saopštio je rukovodilac ruskog Centra za mirenje zaraćenih strana u Siriji, general-major Jurij Borenkov.

- Nije bilo povređenih, niti materijalne štete. Ruska vazdušna baza "Hmejmim" normalno funkcioniše - rekao je on.

Prema njegovim rečima, protivvazduhoplovni sistem "Pancir-S" presreo je prvu metu na rastojanju od oko dva kilometra od baze, a drugu na udaljenosti od šest kilometara.

Prvi napad je došao iz pravca severoistoka, a druga sa severozapada, iz pravca Sredozemnog mora.

Borenkov je takođe naglasio da turska vojska već treći put u sedmici nije prisustvovala zajedničkom patroliranju s Rusijom u Siriji, zbog čega je ruska vojna policija samostalno patrolirala u provinciji Haseka.

Rusko Ministarstvo odbrane naziva "Pancir" glavnim domaćim sistemom protivvazdušne odbrane kratkog dometa. Stvoren je da pokriva sisteme dugog dometa S-300 i S-400, ali i za zaštitu civilnih i vojnih objekata, kao što su aerodromi, komandna mesta, komunikacijska središta... Namenjen je za odbranu od aviona, helikoptera, krstarećih raketa i bespilotnih letelica.

Sistem "Pancir" smatra se među najboljim u svojoj klasi, a borbena dejstva u Siriji omogućili su inženjerima da maksimalno poboljšaju ovo naoružanje.

(Espreso.co.rs/Srbijadanas.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.