NEMAČKI MEDIJI UPOZORAVAJU CEO SVET: Ono što rade NATO i AMERIKANCI je identično OPERACIJI BARBAROSA!
Nemački mediji upozoravaju, Foto: Printscreen Youtube

upozorenje

NEMAČKI MEDIJI UPOZORAVAJU CEO SVET: Ono što rade NATO i AMERIKANCI je identično OPERACIJI BARBAROSA!

Nove vežbe su alarmirale Moskvu, ali i Minsk, koji je juče odmah pristao na dogovor o kupovini ruske nafte i plina i odbio je „velikodušno ponuđene američke molekule slobode“, iako po većoj ceni od ruskih energenata

Objavljeno:

SAD i NATO vazali pripremaju se za rat protiv Rusije, što pokazuje i vežba „Branilac Evrope 2020“, za nemački Kontra Magazin piše Marko Majer.

„Nekoliko sam puta pisao o daljnjim pripremama NATO pakta za napad na Rusiju, drugoj operaciji Barbarossa, kodnom imenu za invaziju nacista na SSSR 1941. Okolnosti su me navele da pišem ponovo, posebno u januaru. Amerikanci i njihovi NATO vazali započeli su najveće vojne vežbe u Evropi u proteklih 25 godina. Kodni naziv za ovu operaciju je “Branilac Evrope 2020”, ali je možemo protumačiti i kao “Napad na Rusiju 2020”. U stvari, to bi bila priprema za napad na Rusiju uporediva sa nacističkom invazijom 1941. godine u kojoj je ubijeno 27 milijona sovjetskih građana, a bezbroj više ih je ranjeno, dok je uništeno sve zapadno od Urala“, piše nemački novinar, kojem se nimalo ne sviđa, čak ni kao pomisao, hipotetsko uvežbavanje napada na Rusku Federaciju.

Međutim, nije sve besmisleno u ovim tvrdnjama. Američki generali i dužnosnici su Kalinjingrad već nekoliko puta spominjali kao moguće područje održavanje te operacije, koja bi se provela s ciljam davanja izgovora za invaziju. O tome su pisali RAND korporacija, Stratfor, ali i nekoliko planova Pentagona koji su dizajnirani za „suzdržavanje i odbijanje ruske agresije“.

Međutim, broj mogućih scenarija ograničen je samo njihovom maštom i veštinama.

Ove konvencionalne vojne vežbe nadopunjuju se s povlačenjem Sjedinjenih Država iz nekoliko sporazuma o nuklearnom oružju kako bi SAD imale punu slobodu u razvoju i korištenju nuklearnog oružja, koje će koristiti prema svojoj „Nacionalnoj obrambenoj strategiji“ kad god i gde god to u Vašingtonu smatraju prikladnim. Nema ograničenja ili bilo kakvih prepreka, uključujući nameru da se pokrene prvi nuklearni udar. Jasni ciljevi su Rusija i Kina. “Osovina Tihog okeana”, koju su Amerikanci pokrenuli pre nekoliko godina, deo je ove pripreme kojom se vrši pritisak na Kinu i preti Rusiji.

Međutim, nove vežbe su alarmirale Moskvu, ali i Minsk, koji je juče odmah pristao na dogovor o kupovini ruske nafte i plina i odbio je „velikodušno ponuđene američke molekule slobode“, iako po većoj ceni od ruskih energenata.

Beloruski ministar obrane Andrej Rakov istaknuo je: “Vojni kontingent NATO pakta, koji se nalazio u susedstvu Belorusije za vreme Atlantske rezolucije, povećao se 13 puta u poslednjih šest godina i sa 550 narastao na više od 7000 vojnika, a broj jedinica teške vojne opreme se povećao pet puta. Vežbe „Branilac Evrope 2020“ bit će organizirane na teritoriji deset zemalja, uključujući Poljsku i baltičke republike koje se graniče sa Belorusijom, a imaće oko 37 000 vojnika, uključujući 20.000 iz Sjedinjenih Država.”

Takođe je rekao da je “broj NATO vežbi u blizini beloruske granice i broj osoblja uključenih u te vežbe u poslednjih pet godina više nego udvostručen. Istočno krilo NATO pakta je povećalo i troškove za „odbranu“. U poslednjih pet godina vojni proračun povećao se za 30 posto u Poljskoj, čak 2,5 puta u Litvaniji i tri puta u Letoniji. Estonija je poslušno ostvarila cilj i od 2017. izdvaja 2% bruto domaćeg proizvoda za „odbranu“ i kupovinu američke vojne opreme.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Logicno.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.