MAKRON POSLAO SNAŽNU PORUKU RUSIJI: Šta li će Putin reći na OVO? (VIDEO)
Emanuel Makron, Foto: Printscreen

saradnjom do cilja

MAKRON POSLAO SNAŽNU PORUKU RUSIJI: Šta li će Putin reći na OVO? (VIDEO)

Saradnja sa Rusijom je neophodna kada je u pitanju Evropska bezbednost , ističe Makron

Objavljeno:

Evropski bezbednosni projekat ne može biti napravljen bez koncepcije usmerene na ponovno uspostavljanje međusobnog poverenja s Rusijom, izjavio je francuski predsednik Emanuel Makron.

„Evropljani prvo moraju da utvrde šta su njihovi interesi i da samostalno odluče šta je potrebno Evropi. Takođe, projekat odbrane i bezbednosti evropskih građana je nezamisliv bez političkog viđenja, usmerenog na postepeno ponovno uspostavljanje međusobnog poverenja s Rusijom“, istakao je Makron govoreći o strategiji odbrane i nuklearnog obuzdavanja.

Makron je još dodao da je veoma zahtevan po pitanju ovog projekta i da očekuje da će Rusija biti konstruktivan učesnik u izgradnji zajedničke bezbednosti.

Prema Makronovim rečima, nije moguće biti zadovoljan „površnim“ dijalogom sa Rusijom u vreme „kada je broj izazova u oblasti bezbednosti, koje je neophodno razmotriti s Moskvom, u porastu".

Predsednik Francuske je više puta govorio o ideji neophodnosti vođenja dijaloga sa Rusijom radi obezbeđenja mira u Evropi.

Sa druge strane, ruske vlasti su više puta saopštile da je Moskva vodila i vodi multilateralnu spoljnu politiku i da je otvorena za dijalog.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.