ALBANCI ODBIJAJU SVAKU MOGUĆNOST KOMPROMISA! Rusija ZAGRMELA na lažnu državu, pa oplela i po Briselu!
Marija Zaharova, Foto: Beta / Miloš Miškov

bez dlake na jeziku

ALBANCI ODBIJAJU SVAKU MOGUĆNOST KOMPROMISA! Rusija ZAGRMELA na lažnu državu, pa oplela i po Briselu!

Zaharova ukazuje da u programu vlade u Prištini nema ni reči o obavezama Kosova da formira Zajednicu srpskih opština - što je centralni element u pregovorima sa Beogradom

Objavljeno:

Moskva je ozbiljno zabrinuta zbog toga što nove privremene institucije u Prištini od samog početka kategorički odbijaju mogućnost bilo kakvog kompromisa sa Beogradom, poručila je danas portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

- Ozbiljnu zabrinutost izaziva činjenica da nove prištinske vlasti od samog početka kategorički odbijaju mogućnost bilo kakvog kompromisa sa Beogradom u okviru procesa pregovora koji je već odavno blokiran potezima kosovskih Albanaca, pri čemu im zapadni pokrovitelji gledaju kroz prste - rekla je Zaharova.

Ona je naglasila da je program nove vlade privremenih prištinskih institucija orjentisan na konfrontaciju i navela odbijanje da se ukinu antisrpske takse, nameru da se pokrene tužba protiv Srbije za "ratne zločine" tokom sukoba 1999. godine, a tu su i planovi da se uvede obavezni vojni rok.

Zaharova ukazuje da u programu vlade u Prištini nema ni reči o obavezama Kosova da formira Zajednicu srpskih opština - što je centralni element u pregovorima sa Beogradom, prenose mediji.

- Zapravo, radi se o propasti planova Zapada, nesposobnog da efikasno utiče na potčinjene u Prištini onda kada je bilo potrebno podstaći ih da postignu izbalansirani sporazum sa Beogradom, a prva reakcija iz Brisela povodom formiranja ''vlade'' svedoči o tome da EU namerava da nastavi da podržava nacionalistička stremljenja kosovskih Albanaca i da flertuje sa radikalnim snagama - zaključila je Zaharova.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.