FBI OTKRIO TAJNI KINESKI PLAN, AMERIKA U PANICI! Ukrali su nam BITNE PODATKE, MOGU DA NAS RAZORE!
Kristofer Vraj, Foto: printscreen/youtube/beroe

oglasili se

FBI OTKRIO TAJNI KINESKI PLAN, AMERIKA U PANICI! Ukrali su nam BITNE PODATKE, MOGU DA NAS RAZORE!

Direktor FBI-ja Kristofer Vrej rekao je na konferenciji da trenutno ima 1000 otvorenih istraga po pitanju kineske krađe tehnologije u 56 regionalnih sektora

Objavljeno:

FBI je Kinu proglasio najvećom pretnjom vladavini zakona u SAD-u, dok je šef te američke bezbednosne agencije rekao da Peking pokušava da ukrade američku tehnologiju "služeći se svim sredstvima".

Direktor FBI-ja Kristofer Vrej rekao je na konferenciji da trenutno ima 1000 otvorenih istraga po pitanju kineske krađe tehnologije u 56 regionalnih sektora.

Šef kontraobaveštajne službe Džon Braun rekao je da su uhapsili 24 osobe u 2019. godini, a 19 u 2020. vezano uz slučaj kineske krađe.

Na konferenciji u centru za Strateške i međunarodne studije (CSIS) Braun je rekao da FBI veruje da "nijedna zemlja nije veća pretnja od komunističke Kine".

Wraj je dodao da se s tom pretnjom i odgovorom na nju mora baviti američka vlada. Samo u 2019. godini, američke vlasti su uhapsile i proterale dva kineska diplomata koji su ušli u vojnu bazu u Virginiji.

Veruje se da su kineska nastojanja da ukradu američku tehnologiju, od vojnih tajni pa do medicinskih otkrića, bila dugotrajna i agresivna, američki funkcioneri su se u 2018. godini detaljnije bavili navodnom kineskom špijunažom u SAD-u.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.