PUSTILI SU UBICU ŽENE NA JEDAN DAN IZ ZATVORA: Ta odluka je OVU DEVOJKU koštala života!
Marlen je ubijena, Foto: Facebook printscreen

horor u kanadi

PUSTILI SU UBICU ŽENE NA JEDAN DAN IZ ZATVORA: Ta odluka je OVU DEVOJKU koštala života!

Tragedija je izazvala široko negodovanje zbog pitanja da li su Galeseove "seksualne potrebe" bile prednost u odnosu na sigurnost žena u zajednici

Objavljeno:

Kanadski poslanici osudili su odluku Odbora za uslovnu slobodu koja je omogućila da muškarac sa istorijom nasilja nad ženama bude pušten na uslovnu slobodu.

Eustačio Galese (51) navodno je ubio Marilen Leveskju u hotelu u kvebečkom gradu Sainte-Foi. Bilo mu je dopušteno da izađe iz zatvora kako bi zadovoljile njegove "seksualne potrebe".

Galese je optužen za ubistvo drugog stepena nakon što se predao policiji. Tragedija je izazvala široko negodovanje zbog pitanja da li su Galeseove "seksualne potrebe" bile prednost u odnosu na sigurnost žena u zajednici.

Leveskju (22) navodno je bila seksualna radnica. Odluka o uslovnoj slobodi pokrenula je pitanja oko toga da li su životi žena koje su uključene u seksualni rad posebno izloženi riziku.

U sredu su poslanici u Predstavničkom domu jednoglasno odobrili sa 315 glasova predlog za poništavanje odluke Odbora za uslovni otpust, za koji je rečeno da je "doveo do smrti mlade žene od zatvorenika koji je bio na uslovnom otpustu".

Galese je u martu dobio uslovni otpust nakon što je 2004. osuđen na doživotni zločin zbog ubistva svoje partnerke Šantal Dešenes, koju je napao čekićem pre nego što ju je više puta uboo. Ranije je imao problema sa zakonom zbog napada i pretnji upućenih prethodnoj partnerki

U pisanoj septembarskoj odluci, uslovni odbor je uskratio Galeseu punu uslovnu slobodu, ali mu je dozvolio izlazi tokom dana, smatrajući ga "umerenim rizikom".

Odbor za uslovnu slobodu je negirao da je prećutno dozvolio da osumnjičeni za ubistvo od kod seksualnih radnica, rekavši u izjavi da "nije odobrio nijednu strategiju nadzora zajednice koja ovom počiniocu daje dozvolu za traženje seksualnih usluga dok je uslovno".

Takođe su postavili poseban uslov Galesu da prijavi sve intimne i ne-intimne odnose sa ženama, dodaje se u izjavi.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/BBC)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.