TURSKA ĆE NA NAJJAČI NAČIN ODGOVORITI U SLUČAJU NAPADA NA SIRIJSKE SNAGE: Erdogan odbrusio Putinu!
Redžep Tajp Erdogan, Foto: EPA / STR

odnosi na staklenim nogama

TURSKA ĆE NA NAJJAČI NAČIN ODGOVORITI U SLUČAJU NAPADA NA SIRIJSKE SNAGE: Erdogan odbrusio Putinu!

Napad na turske snage predstavlja udarac zajedničkim, tursko-ruskim, naporima za rešavanje situacije u Siriji, rekao je Erdogan

Objavljeno:

Turska će odgovoriti na "najjači način" u slučaju novog napada sirijskih snaga na njene vojnike, upozorio je večeras turski predsednik Redžep Tajip Erdogan u telefonskom razgovoru sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom koji podržava Damask.

Erdogan je rekao da će Ankara koristiti "pravo legitimne odbrane i to na najjači način u slučaju novog napada", saopštio je kabinet turskog predsednika. Putin i Erdogan razgovarali su dan nakon sukoba turske vojske i snaga sirijskog predsednika Bašara el Asada u sirijskoj provinciji Idlib. U tom sukobu je poginulo više od 20 osoba.

Napad na turske snage predstavlja udarac zajedničkim, tursko-ruskim, naporima za rešavanje situacije u Siriji, rekao je Erdogan.

Rusija podržava sirijske vlasti, a Turska odredjene pobunjeničke grupe u Siriji. Medjutim, te dve zemlje i pored podrške različitim stranama, pojačale su saradnju u cilju rešavanja sirijskog konflikta.

Ankara poslednjih dana sve više kritikuje Moskvu optužujući je da ne vrši dovoljan pritisak na sirijske snage koje su pre dva meseca pokrenule ofanzivu u Idlibu, pretežno pod kontrolom pobunjenika.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.