TUGA! PREMINUO VELIKI PRIJATELJ SRBA: Do kraja je čuvao tradiciju svog oca koji je ZADUŽIO NAŠU ZEMLJU!
Sveće / Ilustracija, Foto: Dado Đilas

tragično

TUGA! PREMINUO VELIKI PRIJATELJ SRBA: Do kraja je čuvao tradiciju svog oca koji je ZADUŽIO NAŠU ZEMLJU!

Do kraja je čuvao tradiciju svog oca koji je za srpski narod učinio mnogo više nego što je bilo ko u toj situaciji mogao da očekuje

Objavljeno:

Juče nas je napustio Spiros Janulis (88), veliki prijatelj srpskog naroda i sin Janisa Janulisa iz mesta Agios Mateos, koji je dao svoju zemlju za groblje na kom bi se sahranili srpski heroji iz Prvog svetskog rata.

Do kraja je čuvao tradiciju svog oca koji je za srpski narod učinio mnogo više nego što je bilo ko u toj situaciji mogao da očekuje. Njegov otac, koji je dao zemlju za groblje srpskih vojnika, čak i posle ekshumacije grobova i njihovog prebacivanja na ostrvo Vido nikada više nije dozvolio da se na tom mestu napasaju ovce. Smatrao je da je ta zemlja sveta.

I posle smrti svog oca Spiros je poštovao njegov amanet.

Njegov otac, Janis Janulis je bio tek trinaestogodišnji dečak kada se srpska vojska, posle albanske golgote, iskrcala na Krf te davne 1916. godine. Nesebično je pomagao umornim, promrzlim i izgladnelim vojnicima kojima je beskrajno značilo to što im je njegova porodica davala pokrivače od ovče kože koje je izrađivala.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Srbija danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.