KINEZI MISLE DA JE SZO PRETERALA S UVOĐENJEM VANREDNOG STANJA: Ne treba nam PREKOMERNA REAKCIJA i sejanje PANIKE
Džang je dodao da je važno izbeći "prekomerne reakcije", Foto: EPA/CHAMILA KARUNARATHNE

kinezi se pitaju

KINEZI MISLE DA JE SZO PRETERALA S UVOĐENJEM VANREDNOG STANJA: Ne treba nam PREKOMERNA REAKCIJA i sejanje PANIKE

Mi smo i dalje u veoma kritičnoj fazi u borbi protiv koronavirusa

Objavljeno: 08:16h

Ambasador Kine u UN Džang Čun izjavio je danas da Peking trenutno procenjuje odluku Svetske zdravstvene organizacije da proglasi vanrednu zdravstvenu situaciju na globalnom nivou zbog epidemije koronavirusa.

"Mi smo i dalje u veoma kritičnoj fazi u borbi protiv koronavirusa. Međunarodna solidarnost je izuzetno važna i u tu svrhu bi sve zemlje trebalo da se ponašaju na odgovoran način", rekao je Džang.

On je ocenio da, iako razume zabrinutost drugih zemalja, treba slušati savet generalnog direktora SZO, koji je rekao da ima puno poverenje u napore Kine.

Džang je dodao da je važno izbeći "prekomerne reakcije" čiji rezultat može biti nagomilavanje negativnih efekata, preneo je Rojters.

Svetska zdravstvena organizacija proglasila je sinoć vanrednu zdravstvenu situaciju na globalnom nivou zbog koronavirusa, nakon što se broj obolelih za nedelju dana više nego deset puta povećao.

SZO je saopštila da hitna situacija na globalnom nivou predstavlja "vanredni događaj", što znači da predstavlja rizik po druge zemlje i zahteva koordinisan međunarodni odgovor.

Stručnjaci navode da posebno zabrinjavaju slučajevi prenošenja virusa sa osobe na osobu u zemljama izvan Kine jer oni nagoveštavaju da postoji veća mogućnost za dalje širenje virusa.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.