MARIJA ZAHAROVA SE ŽESTOKO OBRAČUNALA SA ZELENSKIM: Izmišljati podjednaku odgovornost krivca i žrtve je KRIMINALNO!
Marija Zaharova, Foto: Beta/Miloš Miškov

odbrusila

MARIJA ZAHAROVA SE ŽESTOKO OBRAČUNALA SA ZELENSKIM: Izmišljati podjednaku odgovornost krivca i žrtve je KRIMINALNO!

Zaharova se, takođe, osvrnula na izjavu bivšeg predsednika Ukrajine, Leonida Kravčuka, da su se Hitler i Staljin sastali u Lvovu na početku Drugog svetskog rata

Objavljeno:

Izjava predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog o podjednakoj odgovornosti SSSR-a i Trećeg Rajha za izbijanje Drugog svetskog rata je kriminalna i nemoralna.

Izmišljati jednaku odgovornost za ubicu i žrtvu, kriminalno je, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova.

Izjava predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog o podjednakoj odgovornosti SSSR-a i Trećeg Rajha za izbijanje Drugog svetskog rata je kriminalna i nemoralna. To je izjavila na brifingu u četvrtak portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova, Marija Zaharova.

- Prosto neverovatno zvuče izjave predsednika Ukrajine, Vladimira Zelenskog, koji je, praktično, izjednačio ulogu Sovjetskog Saveza i Trećeg Rajha u izazivanju Drugog svetskog rata, što je omogućilo nacistima pokretanje smrtonosnog točka Holokausta. I posle toga se ukrajinske vlasti pitaju zašto njihov narod ne želi da živi sa njima u istoj državi.

- Takve izjave prelaze sve granice, i u principu, one su izdaja istorije sopstvenog naroda - naglasila je Zaharova.

- Izmišljati podjednaku odgovornost krivca i žrtve je kriminalno i nemoralno.

Zaharova se, takođe, osvrnula na izjavu bivšeg predsednika Ukrajine, Leonida Kravčuka, da su se Hitler i Staljin sastali u Lvovu na početku Drugog svetskog rata.

- Čime vas leče tamo? Jeste li pri zdravoj pameti? Da li je ostao neko u Ukrajini, ko im može pružiti neka osnovna znanja iz istorije Velikog otadžbinskog rata, Drugog svetskog rata - bila je ironična Zaharova.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Srbija danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.