MEŠTANI VILAMA BRANE SELO, UNIŠTAVAJU SVE PUTEVE: ŠOK SNIMCI prikazuju kako se KINEZI štite od ZARAŽENIH!
Brane se od zaraženih, Foto: Weibo / Pear printscreen

EPIDEMIJA KORONAVIRUSA

MEŠTANI VILAMA BRANE SELO, UNIŠTAVAJU SVE PUTEVE: ŠOK SNIMCI prikazuju kako se KINEZI štite od ZARAŽENIH!

Video snimci i slike koji kruže društvenim medijima, prikazuju uplašene meštane koji žive blizu granice Hubeija kako pribegavaju različitim metodama zaštite

Objavljeno: 15:38h

Sela oko epicentra kineske epidemije koronavirusa blokiraju svoje ulaze kako bi sprečili zaražene stanovnike provincije Hubei da dođu na njihovu teritoriju.

Video snimci i slike koji kruže društvenim medijima, prikazuju uplašene meštane koji žive blizu granice Hubeija kako pribegavaju različitim metodama - uključujući uništavanje puteva i korišćenje stražara koji čuvaju sela - u očajničkoj nameri da spreče ljude da uđu.

Šest sela u provinciji Hebei, čak je počelo da gradi zidane opeke kako bi se zabarikadiralo i zaustavilo autsajdere, objavljeno je juče u izveštaju.

Jedan video objavljen na platformi Pear prikazuje meštane sela Iičuan u provinciji Henan, koje se graniči sa Hubeijom na severnoj strani, kako potajno uništavaju put usred noći. Još jedan snimak prikazuje put, za koji se takođe kaže da je u Henanu, čvrsto blokiran blatom. Ispred prepreke se vidi natpisna pločica i piše „zbog nove vrste upale pluća, kontrole i sprečavanja izbijanja epidemije, nema saobraćaja.“

Na još jednom snimku zvaničnici sela Henan vide se kako šire poruke zvučnicima, zabranjujući meštanima da se okupljaju ili posećuju rođake i tražeći od njih da nose maske za lice.

Sada je potvrđeno da je više od 6.000 ljudi širom sveta zaraženo korovirusom Vuhan, a 133 ih je umrlo u Kini.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Daily mail)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.