IMAMO GA! Naučnici napravili VELIKI KORAK u ratu protiv KORONAVIRUSA!
Australijanci su time postali tek druga laboratorija u svetu, posle jedne u Kini, koja je uspela razviti virus, Foto: Printscreen

koronavirus

IMAMO GA! Naučnici napravili VELIKI KORAK u ratu protiv KORONAVIRUSA!

Naučnici su virus razvili od pacijenta koji je zaražen prošlog petka

Objavljeno:

Naučnici u Australiji uspeli su u utorak razviti koronavirus u laboratoriju, što predstavlja veliku prekretnicu u globalnoj borbi protiv ovog virusa, objavio je australijski ABC njuz.

Ovaj vredan poduhvat omogućiće naučnicima da utvrde hoće li bilo koja buduća vakcina efikasno delovati protiv virusa, rekli su stručnjaci s Instituta Peter Doherty za infekciju i imunitet.

Australijanci su time postali tek druga laboratorija u svetu, posle jedne u Kini, koja je uspela razviti virus. No, za razliku od Kineza (koji su objavili "samo" genetski kod virusa), oni će svoje otkriće odmah podelili sa Svetskom zdravstvenom organizacijom, koja će ga proslediti laboratorijima širom sveta koji su uključeni u razvoj vakcine za koronavirus.

Naučnici su virus razvili od pacijenta koji je zaražen prošlog petka, a ekipa ABC bila je u laboratoriju upravo u presudnom trenutku kada je virus uspešno "uzgojen". Zamenik upravnika Instituta Mike Katon taj uspeh je kratko prokomentirao s tri reči:

- Imamo ga. Fantastično!

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Jutarnji list)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.