OVAJ PROFESOR JE SEKSUALNO UZNEMIRAVAO UČENICE, A POTOM IM SLAO PERVERZNE PORUKE: Skandal trese PRIVATNU ŠKOLU!
Tobi Belfild, Foto: Printscreen Facebook

strašno

OVAJ PROFESOR JE SEKSUALNO UZNEMIRAVAO UČENICE, A POTOM IM SLAO PERVERZNE PORUKE: Skandal trese PRIVATNU ŠKOLU!

Tobi Belfild je jednu učenicu opisao kao nestašnu devojku, a drugu kao zapanjujuću

Objavljeno:

Šefovi su podržali oženjenog direktora od 47 godina koji je nazvan 'najstrožim u Britaniji' nakon što je učenicima poslao koketirajuće poruke nazivajući ih 'nestašnim' i 'zapanjujućim' u internatu koji košta £37,500 godišnje.

Tobi Belfild je jednu učenicu opisao kao 'nestašnu devojku', a drugu kao 'zapanjujuću'. Šalio se zbog 'izbacivanja' učenice zbog tajne tetovaže o kojoj je znao u jednoj poruci.

On je ranije rekao da ne odobrava odnose između učenika. Međutim, nedavni izveštaj škole Rutin kaže da učenici nisu 'na odgovarajući način zaštićeni'. Tobi Belfild, jednom nazvan 'najstrožim britanskim direktorom' zbog svog čvrstog stava o bolestima i odnosima učenika, optužen je za neumesno slanje poruka šest devojčica.

Tekst poruke koje je dobio The Times prikazuju direktora obrazovanog u Kembridžu da daje komplimente učenici za njenu crvenu haljinu i pita o seksualnim životima učenika.

U drugoj poruci, 47-godišnjak - koji je bio u braku više od 14 godina, ali sada je razdvojen - čak se šali da je 'izbacio' učenicu zbog tajne tetovaže. Izvori su za MailOnline izjavili da se upravni odbor škole sinoć sastao kako bi razgovarali o tom pitanju i žele da gospodin Belfild ostane na svom položaju.

Škola Rutin u Denbišajeru, severnom Velsu, nije demantovala ovo kada im se danas obratio MailOnline, navodeći da ne može da komentariše 'pojedine zaposlene'. Kaže se da šef zadržava na svojoj poziciji nakon podrške predsednice odbora i ima snažnu podršku zahvaljujući jakim finansijama škole i dobrim rezultatima na ispitima pod njegovim nadgledanjem.

Ali, neko osoblje je zgroženo onim što vide kao situaciju da uprava metla prljavštinu pod tepih. Tobi Belfild, direktor internata koji košta 37,500 funti godišnje, poslao je koketirajuće poruke učenicima nazivajući ih 'nestašnim' i 'zapanjujućim'

Gdin Belfild ranije je nazvan najstrožim u britaniji kada je roditeljima poslao poruku u kojoj kaže da želi izbaciti učenike.

Tobi Belfild je pohvalio crvenu haljinu jedne učenice, rekao je da će posećivate učenice na univerzitetu, i pitao je za njihove seksualne živote. U nedavnom izveštaju posle nenajavljene posete školi utvrđeno je da ima 'ozbiljnih nedostataka', jer učenici 'nisu bili zaštićeni na odgovarajući način'.

Izveštaj Inspektorata za Negu iz Velsa, objavljen ove nedelje, takođe je utvrdio da je školom upravljala 'autokratska i kontrolistička uprava'. Pisalo je: 'Otkrili smo da se neko osoblje nije uvek osećalo kao da ima podršku, moral je bio nizak i osećali su se podrivenim i ranjivim zbog nedostatka efikasnog nadzora od strane upravnog saveta.'

Smatra se da su tekstovi, upućeni šest različitih devojkama, cirkulisani po severnom Velsu pre nego što su prosleđeni zvaničnicima.

U porukama, koje je video list, gospodin Belfild je jednoj devojci rekao: 'Zamislite da pronađem vašu novu tetovažu - morao bih vas izbaciti.' U drugoj poruci, direktor je rekao: 'Gde je nestala ljubav prema tvom direktoru, nestala je. Tako bezobrazno i okrutno prema meni. Slamaš mi srce.' Inače, škola prima domaće učenike kao i srednjoškolce iz Kine i Azije.

Na nalozima društvenih medija gospodina Belfilda vidi se kako se hvali letovima prve klase u zemlje kao što su Kina i Hong Kong kako bi intervjuisao moguće regrute.

Ranije su ga nazivali najstrožim u britaniji kada je roditeljima poslao poruku u kojoj kaže da želi izbacivati studente iz škole zbog izostanaka. Roditeljima je rekao da je previše učenika upisano kao 'bolesno' kada su samo bili 'umorni'.

Takođe je rekao da ne odobrava odnose između učenika i pretio je izbacivanjem učenika ako prekrše pravila.

47-godišnjak (na slici levo) ranije je proglašen najstrožim britanskim direktorom kada je roditeljima poslao poruku u kojoj kaže da želi da izbaci učenike zbog izostanaka.

U drugoj poruci, gdin Belfild naziva učenicu 'nestašnom devojkom' i kaže da je uvek 'bila nestašna'. U drugoj razmeni on kaže: 'Posetiću te na univerzitetu da proverim da li si još uvek anđeo.'

U daljnjoj komunikaciji komentariše seksualni život učenice, rekavši: 'Definitivno se brinem za tebe i tvoje seksualno ponašanje.'

'Možda će ti trebati moja podrška i ne bi smela da rizikuješ da je nemaš ... Svom osoblju u internatu je rečeno je da si potencijalna seksualna pretnja mladim dečacima.' Nastavnici su rekli da ga nisu videli od prošlog semestra, i nije bilo komentara o tome gde se nalazi, niti o izveštaju koji potiče iz nenajavljene zaštitne posete.

Jedna osoba povezana sa školom rekla je da im je rečeno 'ništa'.

Izveštaj je takođe otkrio da studenti nisu tražili pomoć u vezi sa mentalnim zdravljem, jer su se plašili gubitka mesta na univerzitetu.

U njemu je rečeno: 'Polise obeshrabruju mlade da prijave sve ovo, pristupaju podršci u vezi sa njihovim mentalnim zdravljem iz straha da ne izgube mesto u školi ili na univerzitetu.' 'Polise koje se odnose na njihovo emocionalno zdravlje bile su neadekvatne i diskriminatorne.'

Toby Belfild, direktor Rutin škole, na slici ispred škole, u Denbišajeru, severnom Velsu

'Savetnik nije posetio ili podržao nijednu mladu osobu u školi tokom 12 meseci pre ove inspekcije, iako je očigledna potreba za takvom službom.' Izveštaj je takođe otkrio da nije uspelo da se obezbedi da zaposleni poštuju profesionalni kodeks ponašanja koji je 'rezultirao da mladi ljudi budu izloženi riziku od povrede'.

Portparol saveta Denbišajera ranije ove nedelje rekao je: 'Rutin škola je nezavisna ustanova koja je odgovorna velškoj vladi.'

'To nije škola lokalne uprave za obrazovanje, stoga nema odgovornosti prema lokalnoj vlasti i Savet nema apsolutno nikakvu reč o tome kako se škola vodi. To je stvar samo škole i njenih vlastitih regulatora.'

'Međutim, zaštita dece i odraslih jeste stvar Saveta i njegovih partnera i mi smo ranije izrazili zabrinutost oko pitanja očuvanja u školi što je dovelo do istrage.' 'Na školi je da se pozabavi nalazima i preporukama ovog i svih ostalih izveštaja inspekcije. I dalje smo zabrinuti.'

Pozivajući se na izveštaj, portparol škole u ​​Rutinu rekao je ranije ove nedelje: 'Savet menadžmenta u školi Rutin već je izvršio celokupan strateški pregled u vreme inspekcije, i taj posao se nastavlja.'

'Pozdravljamo pravovremenu objavu najnovijeg izveštaja Inspektorat Nege u Velsu i obezbeđujemo da se zapažanja i tačke delovanja sadržane u njemu u potpunosti razmotre kao deo naše revizije.' 'Rad koji sada radimo osiguraće da škola i operativne procedure i dalje budu u skladu sa savremenim zahtevima.'

MailOnline nije uspeo da kontaktira gospodina Belfilda radi komentara, ali je u više navrata kontaktirao školu Rutin.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.