ČOVEK ZARAŽEN KORONAVIRUSOM U NEMAČKOJ RADI U AUTOMOBILSKOJ KOMPANIJI: Procureli svi detalji slučaja!
Koronavirus se širi svetom (ilustracija), Foto: EPA/RUNGROJ YONGRIT

epidemija se širi

ČOVEK ZARAŽEN KORONAVIRUSOM U NEMAČKOJ RADI U AUTOMOBILSKOJ KOMPANIJI: Procureli svi detalji slučaja!

Vebasto je u ponedeljak naveo da je njihov radnik iz Šangaja nakon posete Nemačkoj testiran na prisustvo virusa i da je bio pozitivan

Objavljeno:

Nemački dobavljač auto-delova Vebasto (Webasto) saopštio je danas da je njihov radnik zaražen korona virusom, nakon što je sedište kompanije u Štokdorfu u Bavariji posetio jedan radnik iz Kine.

- Kompanija je potvrdila da je osoba zaražena korona virusom iz Štarnberga i da je zaposlen u sedištu kompanije u Štokdorfu - saopštio je Vebasto, prenosi Rojters.

Vebasto je u ponedeljak naveo da je njihov radnik iz Šangaja nakon posete Nemačkoj testiran na prisustvo virusa i da je bio pozitivan.

Kompanija, koja ima 11 predstavništava u Kini, uključujući i Vuhan, koji je žarište novog korona virusa, zabranila je putovanja u tu zemlju.

Rojters je ranije danas javio da je u Nemačkoj potvrđen prvi slučaj koronavirusa, epidemije koja je krajem 2019. izbila u Kini.

Bavarska zdravstvena kancelarija potvrdila je da je tim virusom zaražen jedan stanovnik Štarnberga, mesta tridesetak kilometara udaljenog od Minhena.

Navedeno je i da je on za sada u dobrom stanju i pod nadzorom lekara.

Prvobitno nisu bili objavljeni detalji o bolesniku, njegove godine, kao ni nacionalnost.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.