CEO SVET U ŠOKU: Preminuo MIŠEL KATI!
Foto: Printscreen/Youtube

TUGA

CEO SVET U ŠOKU: Preminuo MIŠEL KATI!

Mišu je rekao da je taj vid karikiranja poznatih zvezda bio u svrhe zabave i bez podsmevanja

Objavljeno:

Direktor poznatog pariskog kabarea "Mišu" (Michou) Mišel Kati (Michel Catty) preminuo je danas u bolnici u 90. godini, saopštio je njegov agent.

Kati, koji je bio poznat kao Mišu, otvorio je 1956. godine poznati kabare u umetničkoj četvrti Monmartr u Parizu. Kabare je svaki dan tokom više od 60 godina organizovao umetničke spektakle, a i sam Mišu je svako veče najavljivao program.

Dosta pre mode transvestita, Mišu je nudio zabavu i spektakle u kojima su muškarci nosili žensku odeću kako bi karikirali tadašnje zvezde šou biznisa.

Mišu je rekao da je taj vid karikiranja poznatih zvezda bio u svrhe zabave i bez podsmevanja. Mnoge zvezde, medju kojima pevačica Dalida, same su dolazile da prisustvuju spektaklu u kojem su bile teme karikiranja.

Njegov kabare je postao jedan od pariskih simbola kao i svetski poznati kabarei Mulen-Ruž ili Krejzi Hors.

Mišu je za svoj 80 rodjendan organizovao slavlje u jednom pariskom pozorištu na kojem su bili kreator visoke mode Žan-Pol Gotje i grčka pevačica Nana Muskuri.

On je u autobiografskoj knjizi objavljenoj krajem 2017. godine naveo da su mu poslednje želje da bude sahranjen u kovčegu plave boje i da se njegov kabare zatvori kada bude preminuo.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.