Najbogatije selo u kom žive kao bogovi: Ali ko ga jednom napusti, zauvek zažali! (FOTO) (VIDEO)

Ostvarenje utopije

Najbogatije selo u kom žive kao bogovi: Ali ko ga jednom napusti, zauvek zažali! (FOTO) (VIDEO)

Meštani se bogate svojim radom i podelom godišnjeg profita sela. Svi imaju kuće i automobile, ali i štednju u šestocifrenim dolarskim iznosima
Objavljeno: 10.05.2016. 13:12h
Huaksi zovu ga kineskim super selom, najbogatijim selom u Kini! Životni standard njegovih stanovnika se može smatrati visokim za većinu prosečnih Kineza. 

Ako hoćete da se selite, ovi gradovi zjape prazni, i jedva čekaju stanovnike (VIDEO)

Njegov uspeh je zasnovan na uspešnoj mešavini socijalističkih ideala i kaptalističke provrede i rasta. Poznato je po vrlo razvijenoj privredi, za koju ne postoji predah. U Huaksiju se radi preko nedelje, vikendima i praznicima.Selo predstavlja simbol kineske ekonomske ekspanzije i rastaMeštani se bogate svojim radom, ali i podelom godišnjeg profita sela. Svi imaju svoje kuće i automobile, a navodno i štedne knjižice sa šestocifrenim dolarskim iznosima u njima. Selo odlikuje i izuzetna planska urbanistička uređenost. Pošto se u Huaksiju stalno radi i radnici nemaju vremena za putovanja, u selu postoji Svetski park u kome se nalaze replike Sidnejske Opere, Kineskog zida, Trijumfalne kapije i Statue Slobode. Turizam u Huaksiju je dosta razvijen. Najreprezentativniji turistički objekat je hotel neboder u centru sela, visok 330 metara, sa 60 spratova i više od 800 soba. Na ulazu u hotel goste dočekuje statua bika od čistog zlata.Za razvoj ove prave komunističke utopije najzaslužniji je njen osnivač Vu Renbo, koji je još 1961. godine krenuo od ideje da Huaksi bude reprezentativni model kineskog komunizma. Reklo bi se da je u tome i uspeo! Postoji tu, međutim, i jedna mala začkoljica! Ako stanovnik Huaksija odluči da napusti to jedinstveno parče komunističkog raja na zemlji ostaje bez svega: gubi kuću, kola i novac! Njegovu imovinu potom dele ostali meštani.

(Espreso.rs)

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media