OVO JE DOKTOR KOJI JE UMRO OD KORONAVIRUSA: Lečio je BOLESNE i umro od posledica!
Foto: EPA / STRINGER

NIJE USPEO SEBI DA POMOGNE!

OVO JE DOKTOR KOJI JE UMRO OD KORONAVIRUSA: Lečio je BOLESNE i umro od posledica!

Lekar iz bolnice u Vuhanu koji je lečio zaražene smrtnonosnim koronavirusom premino je od ovog virusa, javili su kineski mediji.

Objavljeno:

Reč je o dr Liangu Vudongu (62) koji je bio na prvoj liniji borbe protiv opakog virusa u regionalnoj bolnici, koja se nalazi u epicentru zaraze

Dr Vudong je dobio tešku upalu pluća, posle koje su usledile kobne komplikacije. Ovo je prvi slučaj da od koronavirusa u Kini strada jedan zdravstveni radnik.

Kina je u međuvremenu, potvrdila 1.287 slučajeva zaraženih novim koronavirusom od 24. januara, dok je broj umrlih od virusa porastao na 41, a virus nastavlja da se širi munjevitom brzinom.

Virus je dospeo u Evropu, pošto su u Francuskoj registrovana tri slučja kod osoba koje su putovale u Kinu, a prve slučajeve potvrdile su Australija i Malezija.

Australija je danas proglasila prvi potvrđeni slučaj koronavirusa u državi Viktorija, a pacijent hospitalizovan u stabilnom stanju u predgrađu Melburna, saopštili su australijski zvaničnici. Kako se navodi, reč je o kineskom državljaninu (50) koji je u januaru stigao u Australiju, i on je izolovan i leči se u bolnici. I Malezija je danas potvrdila tri slučaja infekcije koronavirusom, prvih u jugoistočnoj Aziji.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Informer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.