TRAMP OGRANIČAVA VIZE, OVO VAŽI I ZA SRPKINJE! Izgovor za ovu MERU ZA TRUDNICE je SMEŠAN, VREĐA INTELIGENCIJU
Od 24. januara 2020. godine, američko Ministarstvo spoljnih poslova neće više izdavati privremene vize strankinjama, Foto: Profimedia

strašna odluka

TRAMP OGRANIČAVA VIZE, OVO VAŽI I ZA SRPKINJE! Izgovor za ovu MERU ZA TRUDNICE je SMEŠAN, VREĐA INTELIGENCIJU

Za sada se ne zna kako će nadležni organi utvrditi da li je žena u drugom stanju

Objavljeno: 07:34h

Administracija američkog predsednika Donalda Trampa će ograničiti vize za trudnice osumnjičene da žele da se porode u SAD kako bi njihova deca automatski dobila američko državljanstvo.

"Od 24. januara 2020. godine, američko Ministarstvo spoljnih poslova neće više izdavati privremene vize strankinjama koje žele da uđu u SAD zbog 'porodiljskog turizma' kako bi iskoristile prednost američkog zakona o pravu tla za državljanstvo", navela je Bela kuća.

"Ta promena je neophodna za jačanje bezbednosti, imigracionog sistema u SAD i integriteta američkog državljanstva", navodi se u saopštenju i dodaje da "industrija porodiljskog turizma" može da preoptereti bolnice i da "pospeši kriminalne radnje".

Za sada se ne zna kako će nadležni organi utvrditi da li je žena u drugom stanju. Konzulati nemaju pravo da tokom podnošenja zahteva za vizu postave pitanje o eventualnoj trudnoći.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.