RUSKI VODOINSTALATERI RAZOTKRIVENI KAO ŠPIJUNI U DAVOSU! Hteli su da ozvuče mesto najvećeg samita svetske elite?
Rusi su navodno posetili Davos u avgustu, Foto: AP

KRUŽE GLASINE

RUSKI VODOINSTALATERI RAZOTKRIVENI KAO ŠPIJUNI U DAVOSU! Hteli su da ozvuče mesto najvećeg samita svetske elite?

Portparol ruske ambasade u Bernu odbacio je izveštaj

Objavljeno:

Švajcarski policajaci raskrinkali su očiglednu špijunsku akciju Rusa, koji su se, kako se izveštava, predstavljali kao vodoinstalateri u Davosu prošle godine.

Rečeno je da ih je zaposlio Kremlj za snimanje i prisluškivanje razgovora važnih ličnosti na Svetskom ekonomskom forumu.

Njih dvojica su uhapšeni u ekskluzivnom odmaralištu u avgustu, nakon što su pobudili sumnju ostajući neuobičajeno dugo. Izveštaj u listu Tages-Anzeiger kaže da je dvojicu Rusa švajcarska policija pregledala u avgustu prošle godine na okupljanju svetske poslovne i političke elite.

Par je imao diplomatske pasoše i napustili su zemlju, navodi list. Policija istočnog švicarskog kantona Grisons saopcštila je da su dvojica muškaraca s ruskim diplomatskim pasošima bili predmet rutinske provere identiteta u Davosu u augustu 2019., ali da nije uspostavljena veza između njihove posete i Svetskog ekonomskog foruma.

Portparol ruske ambasade u Bernu odbacio je izveštaj rekavši da su dvojica njegovih diplomata akreditovanih van Švajcarske proverena i dozvoljeno im je da odu svojim putem.

Marija Zaharova, portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova u Moskvi, rekla je da nije upoznata sa incidentom.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/TheSun)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.