HAKOVAN TELEFON NAJBOGATIJEG ČOVEKA NA PLANETI: Na telefon mu stigla datoteka koju nije tražio, i to baš od NJEGA!
Džef Bezos, Foto: Profimedia

detalji od pre ubistva

HAKOVAN TELEFON NAJBOGATIJEG ČOVEKA NA PLANETI: Na telefon mu stigla datoteka koju nije tražio, i to baš od NJEGA!

Velika količina podataka je za nekoliko sati preuzeta sa Bezosovog telefona, ali se, kako navodi Gardijan, ne zna koji su podaci preuzeti

Objavljeno:

Vlasnik Amazona Džef Bezos bio je na meti hakera pet meseci pre ubistva saudijskog novinara Džemala Kašogija 2018. godine.

Prema pisanju lista Gardijan, Bezosov telefon je hakovan nakon što je primio poruku putem aplikacije Voc Ap, poslate sa ličnog broja princa prestolonaslednika Saudijske Arabije Muhameda bin Salmana.

Poruka je, prema rezultatima forenzičke analize, bila šifrovana i sadržala je zaražene podatke.

Bezos, koji je i vlasnik Vašington posta, do 1. maja 2018 godine razmenjivao je prijateljsku prepisku, dok mu na telefon nije stigla datoteka koju nije zatražio od saudijskog prestolonaslednika, saznaje Gardijan od neimenovanog izvora.

Velika količina podataka je za nekoliko sati preuzeta sa Bezosovog telefona, ali se, kako navodi Gardijan, ne zna koji su podaci preuzeti.

Kako se navodi, novo otkriće može dovesti do ponovnog otvaranja istrage o aktivnostima Muhameda bin Salmana i njegovih bliskih saradnika pre ubistva Džamala Kašogija, novinara Vašington posta.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.