PRINC HARI PRVI PUT SE OBJAVIO JAVNOSTI NAKON ŠTO JE OSTAO BEZ TITULE: Ostavio je sve BEZ REČI!
Megan Markl i Princ Hari, Foto: EPA/ Facundo Arrizabalaga

konačna odluka

PRINC HARI PRVI PUT SE OBJAVIO JAVNOSTI NAKON ŠTO JE OSTAO BEZ TITULE: Ostavio je sve BEZ REČI!

On je održao govor na jednoj dobrotvornoj priredbi

Objavljeno:

Princ Hari rekao je da je "zakoračio u nepoznato" sa svojom odlukom da se odmakne od života britanske kraljevske obiteljiporodice, ali je i dodao da on i Megan "zaista nisu imali izbora", piše BBC.

Hari je održao govor na jednoj dobrotvornoj priredbi i tako prvi put javno progovorio nakon odluke Bakingamske palate kojom on i njegova supruga Megan Markl više neće dobivati javni novac za kraljevske dužnosti, neće koristiti svoje titule Kraljevsko Visočanstvo te više neće formalno predstavljati britansku kraljicu.

Štaviše, to je prvi put da se Hari oglasio nakon što su on i Megan Markl saopštili javnosti da će odstupiti sa svojih kraljevskih dužnosti.

Hari je prvo želeo da razjasni da on i Megan "ne napuštaju sve".

- Ujedinjeno Kraljevstvo je moj dom koji volim, i to se neće promeniti nikada. Mogu samo zamisliti šta ste sve čuli i pročitali proteklih nedelja. Stoga želim da od mene čujete istinu, koliko god je mogu da je otkrijem. Ne kao princ ili vojvoda, nego kao Hari.

- Naša želja je bila da i dalje služimo kraljici i Commonwealthu, ja sam htio i dalje zadržati veze s vojskom, ali bez da nas financiraju porezni obveznici. Nažalost to nije bilo moguće. Ja sam to prihvatio i to neće promeniti moju posvećenost.

Princ je otkrio i da su on i Megan kada su se venčali "bili uzbuđeni, puni nade i spremni da služe".

- Zbog toga mi je jako žao što je došlo do ovoga. Odluku koja je sve ovo pokrenula, moja supruga i ja nismo olako doneli. Ona je usledila nakon mnogo meseci razgovara i nakon godina prepunih izazova. Znam da nisam uvek bio u pravu, ali što se ovog tiče, naprosto nije bilo druge opcije - zaključio je vojvoda od Saseksa.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.